Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:39  |  12/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Més recursos, més formació i menys atur

  • Servei Local d'Ocupació

    Servei Local d'Ocupació

15/12/2021

Des del Departament de Promoció Econòmica es tanca l’any amb un balanç molt positiu en termes d’ocupació i de formació realitzada. Segons les darreres dades de l’Observatori del Vallès Oriental (https://www.vallesoriental.cat/ambits-i-actuacions/lobservatori/) la darrera xifra d’atur al municipi és del 9,6%, i pel que fa a accions formatives, han estat gairebé 250 persones les que s’han beneficiat de formació vinculada a la recerca o a la millora de feina.

 

Gràcies a l’increment de recursos humans al Departament arran de la Covid, s’ha pogut donar un millor servei i orientació individualitzada, i s’han pogut plantejar també formacions inèdites fins enguany, amb tallers específics per a joves i per a més grans de 45 anys, sessions de preparació per a l’entrevista de feina, l’ús de telèfon mòbil i de diverses xarxes socials especialitzades en ocupació, entre altres. Complementàriament, però no menys important, les persones amb menys eines TIC tenen un servei estable de recolzament individualitzat i setmanalment hi ha també actiu l’Espai de Recerca de Feina.

 

Quant a temàtiques específiques, s’han pogut fer tres edicions de formació en neteja professional (amb opció de pràctiques en empreses), formació per treure’s el carnet de monitor de lleure, manipulació d’aliments (beneficiant també comerciants i paradistes del mercat setmanal) i conducció de carretons elevadors.

 

S’estan fent també gestions per tal de plantejar també de cara al 2022 projectes de formació a mida per a empreses, així com l’ampliació del ventall de formació subvencionada adreçada tant a autònoms i empreses, com a persones usuàries del Servei Local d’Ocupació.Data de modificació: 23/12/2021 15:37:29