Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:38  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

La Ràdio Montmeló de 1984, una finestra oberta al poble

  • Logotip de Ràdio Montmeló de 1984 a 1990

    Logotip de Ràdio Montmeló de 1984 a 1990

17/12/2021

Montmeló va formar part de la transformació mediàtica dels any 80 i Ràdio Montmeló va ser el mitjà de comunicació catalitzador d’aquells canvis dels primers anys de democràcia.

 

Després d’un període d’assessorament amb altres poblacions que ja disposaven d’emissora municipal, el 18 de març de 1984 a les 10 hores fou inaugurada l’Ona Mitja de Freqüència Modulada (FM) al 105.5, amb la voluntat de ser una finestra oberta a l’expressió popular, una ràdio concebuda per donar servei al municipi amb informació local i de l’entorn, participació ciutadana i dinamització de la vida social i cultural del municipi, un mitjà d’integració en la comunitat.

 

La seva primera ubicació va ser a un local al carrer Lleida, traslladant-se anys després a la planta baixa del Centre Cultural al carrer de Vic on va estar instal·lada fins a la seva desaparició. Al capdavant, i únics professionals, el director de l’emissora, en Santamaría Paredes i a l’equip tècnic, el desaparegut i bon amic, Paco Agudo. El combustible va ser la gran oferta de voluntariat que va passar per les seves ones, principalment del municipi però també dels pobles del voltant i de Barcelona: gent amb moltes ganes de dir coses, que gaudia amb el que feia i que van trobar en la ràdio un mitjà per experimentar i crear.

 

Ràdio Montmeló emetia de dilluns a diumenge amb una àmplia varietat de continguts i formats on la informació local ocupava el gruix de l’espai radiofònic. Es feien dos informatius diaris, un al migdia i un altre a la tarda amb notícies locals, esportives i comarcals. A més, formava part duna xarxa d’emissores municipals que intercanviaven les seves notícies com ara Granollers, Parets, Mollet, La Llagosta i Montornès.  Però, la informació local no es limitava a aquests dos programes sinó que estava present  en una programació pròpia orientada a la informació i l’entreteniment amb una àmplia oferta de continguts variats: programes de ficció, infantils i de diferents estils musicals, taules rodones, magazins, etc. Una ràdio participativa, oberta i elaborada.

 

Amb un esperit dinamitzador del batec diari de la vida quotidiana del municipi, des de Ràdio Montmeló es van impulsar activitats relacionades amb el món cultural. Destacar l’organització d’exposicions amb pintors locals i de conferència que van portar a Montmeló personatges reconeguts com Paco Candel, Montserrat Roig i  Ana Maria Moix.

 

Ràdio Montmeló va oferir un relat viu i directe fins a principis dels anys 90 en què va desaparèixer per impulsar juntament amb Ràdio Granollers una emissora d’àmbit supramunicipal, Ràdio 7 Vallès, que va incorporar també els municipis de La Roca, Les Franqueses i Canovelles.

 

En definitiva, Ràdio Montmeló va evidenciar l’interès dels seus habitants per conèixer de prop el seu entorn més immediat. La majoria de persones que estaven al davant i al darrera dels micròfons eren els propis veïns i veïnes, el que va permetre enfortir els vincles col·lectius. Al darrera, un munt d’històries i de vivències de persones que es van entregar en cos i ànima a l’absorbent i vocacional món de la ràdio.

 

La nova Ràdio Montmeló, reneix amb el mateix esperit que la primera emissora: vol ser dinàmica, participativa i oberta a tota la ciutadania, per això obre les portes a tothom que estigui  interessat en formar part d’aquest nou projecte i vulgui fer un programa o un petit espai de col·laboració. Us podeu posar en contacte amb Ràdio Montmeló en el correu: radiomo@montmelo.cat i en el telèfon 637 150 702.

 

Us hi esperem. Ràdio Montmeló, la teva ràdio!

 

 

 Data de modificació: 17/12/2021 20:30:44