Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:41  |  07/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Plaques solars al pavelló municipal

  • Pavelló Municipal de Montmeló

    Pavelló Municipal de Montmeló

30/11/2021

Les plaques solars del pavelló de Montmeló costaran 61.000 € i es començaran a col·locar a partir del mes de gener.

 

Vallès Visió - Montmeló està treballant per assolir l'autosuficiència energètica, és a dir, produir l'energia que consumeixen els equipaments i la resta de recursos públics. Amb aquest objectiu, el consistori destinarà més de 60.000 € per instal·lar plaques solar al terrat del pavelló municipal.

 

L'Ajuntament de Montmeló ja ha adjudicat la instal·lació de les plaques fotovoltaiques al sostre del pavelló municipal. Es tracta d'una de les actuacions compreses en el pla del consistori per reduir la petjada ambiental. L'objectiu de l'equip de govern és que el sistema produeixi l'energia suficient per abastir els equipaments municipals dels voltants com ara Can Dotras, el Museu o el mateix edifici de l'Ajuntament.

 

En paraules de l'alcalde Pere Rodríguez, "tot el sostre del pavelló serà una instal·lació d'energia fotovoltaica i permetrà que el consum energètic dels equipaments municipals en un radi de 500 metres al voltant del pavelló, passarà a ser d'autoconsum, per tant, ja no dependrem de la xarxa, sinó que dependrem de l'energia que nosaltres produirem al sostre del pavelló. Això produirà un estalvi al municipi".

 

Les obres tindran un cost que ronda els 61.000 euros i la seva execució rondarà els quatre mesos. Segons les previsions, els treballs començaran a inicis d'any, just després de les festes nadalenques: "la instal·lació és bastant ràpida i, per tant, a partir de la primavera de 2022 ja podran estar en funcionament les plaques", ha manifestat Pere Rodríguez.

 

Les obres també afectaran els carrers dels voltants del pavelló. L'Ajuntament aprofitarà aquesta ocasió per arranjar el carrer Doctor Ferran i marcar els estacionaments com a zona taronja amb prioritat per als veïns del poble.

 

 Data de modificació: 15/12/2021 10:36:49