Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:43  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Els padrons de l'Ajuntament de Montmeló en format digital

  • Els padrons de l'Ajuntament de Montmeló en format digital

    Els padrons de l'Ajuntament de Montmeló en format digital

1/12/2021

Dimarts passat, 30 de novembre, es va fer entrega a l'alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, de la segona digitalització de documents procedents de l'Arxiu Municipal gràcies al Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, a la qual està adherida l'Arxiu Municipal.


En aquesta ocasió, el gruix de la digitalització correspon als llibres dels padrons municipals des de principis del segle XIX fins a finals del segle XX, juntament amb altra documentació antiga com ara actes de delimitació i fitació de terme o cadastre.


Aquesta acció ha permès obtenir una còpia dels documents i facilitarà la recerca i la consulta dels mateixos sense haver de recórrer als originals. A continuació, es farà el tractament necessari perquè aquests documents siguin accessibles des de la pàgina d'Arxius Municipals Digitals (AMD) a la web de la Diputació de Barcelona tal com estan, actualment, visibles els llibres d'actes del Ple de l'Ajuntament.


Amb aquestes actuacions, els arxius municipals dels ajuntaments esdevenen més accessibles i transparents per a la ciutadania.

 

 

L'Arxiu Municipal de Montmeló

 

És el servei de l’ajuntament destinat a l’organització, classificació, conservació i difusió del patrimoni documental local. El servei gestiona els documents que provenen de les oficines municipals i són d’utilitat per a l’administració municipal i per garantir els drets de la ciutadania, els documents de conservació permanent, i fons i col·leccions de particulars, entitats i organismes vinculats al municipi de Montmeló. L´Arxiu Municipal de Montmeló forma part de la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) de la Diputació de Barcelona des de l’any 2015. Els serveis que ofereix són: consulta de fons, reprografia, assessorament a arxius d’entitats i associacions i suport a la investigació.

  • Horari  Cites concertades
  • Adreça Ajuntament de Montmeló. Plaça de la Vila, 1
  • Tel.      93 572 00 00 ext.194
  • Mail     arxiu@montmelo.cat


Data de modificació: 02/12/2021 12:27:10