Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:48  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Montmeló

  • kits de bosses per seleccionar als domicilis les fraccions vidre, paper i cartró i envasos

    kits de bosses per seleccionar als domicilis les fraccions vidre, paper i cartró i envasos

30/11/2021

El passat 20 de novembre va començar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Montmeló ha organitzat fins al dia 27 tallers i activitats en diferents espais.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Des del departament de Medi Ambien de l'Ajuntament s'han programat una sèrie de tallers i activitats que s'han realitzat en diferents dies i actes.

Del dilluns 15 al divendres 19 es van instal·lar cinc punts de recollida de llibres de lectura en bon estat. Agraïm especialment la participació de l'alumnat de les escoles Pau Casals, Sant Jordi i a l'INS Montmeló. Els llibres han estat exposats al Centre Cultural la Torreta del 20 al 27 de novembre, on s'ha pogut seguir aportant llibres i alhora triar-ne entre els recollits, fomentant així l'economia circular i impulsant una comunitat més sostenible.

Coincidint amb la jornada de cooperació, solidaritat i esport, "Montmeló es mou per la cooperació", el diumenge 21 es va instal·lar a la plaça de la Quintana dues carpes en les quals infants i joves van poder visibilitzar a través del joc, la contaminació dels plàstics a escala global. L'activitat va consistir en dos scape rooms amb l'objectiu de fer visible l'impacte que tenen els plàstics, en especial els de vida curta, sobre la degradació dels sistemes ecològics, i la repercussió que tenen en el conjunt de la cadena tròfica, incloent-hi els humans.

Divendres 26, tot aprofitant l'afluència de la ciutadania al mercat setmanal de la plaça de la Quintana, i per tal de fomentar la segregació en origen dels residus, es van oferir kits de bosses per seleccionar als domicilis les fraccions de vidre, paper i cartó i envasos, de manera gratuïta.

Per la seva banda, en col·laboració al departament de comunicació, del 20 al 28 de novembre s'ha ofert informació en un baner especial sobre la Setmana de residus: vídeos, jocs i diferents campanyes institucionals per tal d'informar i conscienciar la població de la necessitat de reciclar.Data de modificació: 02/12/2021 16:05:27