Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:42  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Els comerços de Montmeló s'adhereixen al voluntariat per la llengua

  • Comerç adherit al voluntariat per la llengua

    Comerç adherit al voluntariat per la llengua

  • Comerç adherit al voluntariat per la llengua

    Comerç adherit al voluntariat per la llengua

  • Comerç adherit al voluntariat per la llengua

    Comerç adherit al voluntariat per la llengua

26/11/2021

La comunicació és essencial per vendre, per això comunicar-se en català és apostar per oferir un bon servei. En entrar en una botiga, en un bar, en una agència de viatges... agraïm que ens parlin en la nostra llengua, que ens atenguin en català. El català i el castellà són les dues llengües oficials que tenim a Catalunya i el català és la llengua pròpia de Catalunya, per això atendre la clientela en la seva llengua és símbol d'eficàcia, confiança, integració, professionalitat, etc.

L'Oficina de Català està fent una campanya entre els comerços del poble sobre l'ús de la llengua per adherir-los al programa del Voluntariat per la llengua promogut per la Generalitat de Catalunya des del 2003. L'adhesió al Voluntariat significa que l'establiment està d'acord a parlar la llengua de l'usuari, a respectar la llengua d'ús de qui ve a comprar o a adquirir un servei de l'establiment. Cada vegada tenim més montmelonines i montmelonins que han estudiat català i que el parlen i volen parlar-lo en sortir al carrer. També és veritat que ha crescut el nombre de persones nouvingudes que han fet cursos de català i tenen la necessitat de practicar la llengua. Poder anar a fer la compra i que t'atenguin en català és una eina més d'integració.

Els establiments col·laboradors van en augment arreu de Catalunya i ja són gairebé 5.000 comerços, bars, restaurants, etc. on, a més de parlar-te en català, t'ajudaran a practicar-lo. Tots els establiments adherits al programa s'identifiquen per un diploma o adhesiu penjat en algun espai del local i així hom sap que ens atendran en la nostra llengua.

A Montmeló ja són tres els establiments adherits: El rebost de la Rosa, que sempre té algun producte per sorprendre't, l'herboristeria Valhalla, on us poden aconsellar sobre tota mena de complements per alleujar dolors i la Bodega Camelot de la plaça Sant Isidre, una botiga de queviures on pots trobar tot el que necessitis per omplir el rebost de casa. Confiem de mica en mica anar augmentant la llista.

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa, pots anar a fer la compra a diferents comerços del poble, no cal anar més enllà.

 Data de modificació: 02/12/2021 16:20:33