Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:38  |  22/05/2022

Data i hora oficial

El temps

Cent vint professionals de joventut de la comarca debaten sobre l’impacte de la pandèmia entre la població jove

  • Jornada comarcal de Salut Jove

    Jornada comarcal de Salut Jove

  • Jornada comarcal de Salut Jove

    Jornada comarcal de Salut Jove

20/11/2021

Cent vint professionals de joventut de la comarca debaten sobre l’impacte de la pandèmia entre la població joveLa XI Jornada de la Taula de Salut Jove s'ha celebrat aquest matí al Teatre-Auditori Can Palots de Canovelles.

Al llarg d’aquest matí, 120 professionals del Vallès Oriental  que treballen amb joves han pogut debatre sobre l’impacte de la pandèmia entre la població jove. 

 

Consell Comarcal del Vallès Oriental - Amb el títol "Mirades joves als malestars (post)pandèmics" els i les professionals han aportat informació, eines i coneixement per comprendre i acompanyar les persones joves en aquest període marcat per la pandèmia.  La XI Jornada de la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental, l’ha organitzat l’Oficina Jove del Consell Comarcal, i s’ha fet de forma presencial al Teatre Auditori Can Palots, Canovelles. El tècnic d'infància i joventut de l'Ajuntament de Montmeló va participar en aquesta jornada.

 

La jornada ha comptat amb la ponència principal "La salut mental des de la perspectiva de la complexitat", a càrrec de l'Associació Abilis, on s’ha fet una anàlisi de la salut mental de les persones joves en el context actual, abordant l’impacte de la pandèmia i altres factors clau. També s’han exposat dues propostes d’investigació crítica en Salut Mental Col·lectiva, que reflexionen sobre com podem acompanyar a les persones joves en salut mental des de la perspectiva de la complexitat, com a professionals i/o a través de les xarxes de suport comunitari.

 

La taula rodona “Propostes de gestió emocional”, moderada per Francesc Boix, ha comptat amb Anna Rigat, especialista en Pedagogia i Psicologia, Juanjo Camarena, de l’Associació Teatre del Buit i Carme Ortega i Núria Ruiz, dinamitzadora juvenil i educadora de carrer de Caldes de Montbui. En ella s’ha fet un intercanvi d’enfocaments, eines i experiències sobre com treballar l’acompanyament emocional amb diferents professionals que intervenen amb joves.

 

El conseller de Joventut del Consell Comarcal, Marc Uriach, ha posat en valor l’objectiu de les jornades que arriben a l’onzena edició per “oferir un espai de reflexió, debat i intercanvi a professionals que treballen amb el col·lectiu jove des de diferents perspectives”. I ha animat a què “serveixi per reflexionar i adquirir eines que pugueu aplicar en el vostre dia a dia per acompanyar a les persones joves amb qui treballeu”.

Per la seva part, la primera tinent d’alcaldia de Canovelles, Yolanda Sánchez, ha volgut llençar un missatge: “En aquesta societat canviant  i complexa amb un futur incert crec que els nostres joves  necessiten més que mai el nostre acompanyament i sobretot la nostra estima”.

 

 Data de modificació: 25/11/2021 19:58:11