Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:37  |  27/01/2022

Data i hora oficial

El temps

Retrobament del Voluntariat lingüístic de Montmeló

  • Voluntariat per la llengua

    Voluntariat per la llengua

  • Estiueig de proximitat 1850-1950

    Estiueig de proximitat 1850-1950

23/11/2021

El Museu ofereix una exposició per acostar el poble a la realitat que Montmeló va viure un parell de segles enrere. La proposta és transmetre que un poble ben petit des de sempre ha acollit des de les senyores i els senyors de Barcelona que venien a desconnectar de la setmana laboral a la migració que s'ha anat traslladant progressivament a Montmeló per motius laboral.

 

És així com els visitats van esbrinar que Montmeló fou una de les destinacions més populars per anar a passar les llargues temporades d'estiu ja des de finals del segle XIX, degut a la seva situació, propera a Barcelona, l'existència de l'estació de ferrocarril i els seus paratges naturals.

 

La setmana passada es va fer la inauguració de l'exposició. Aquesta setmana, dijous, 25 de novembre, a les set de la tarda (19 h) hi ha una xerrada, a càrrec d'en Pol Castejón, el tècnic del Museu, per presentar l'exposició per a totes les persones que no van poder assistir a la inauguració. 
 
L'Oficina de Català convida a totes les persones usuàries a comentar i valorar la història que ha  viscut Montmeló a partir de l'exposició. Serà una manera de retrobar-se aprenents aprenentes lingüístiques, voluntaris i voluntàries lingüístiques per formar noves parelles, per veure's després d'un llarg període de tancament i de sessions virtuals.
 

 Data de modificació: 25/11/2021 19:38:48