Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:03  |  29/11/2021

Data i hora oficial

El temps

Montmeló es llença a fer esport al carrer per la solidaritat i la cooperació

  • Mini solidària 2021

    Mini solidària 2021

  • ornada de cooperació: bàsquet sobre cadira de rodes

    ornada de cooperació: bàsquet sobre cadira de rodes

  • Jornada de cooperació: parlament de l'alcalde

    Jornada de cooperació: parlament de l'alcalde

23/11/2021

El passat 21 de novembre la plaça de la Quintana es va omplir d'activitats, tallers, classes obertes i espectacles per celebrar la jornada de cooperació, solidaritat i esport, "Montmeló es mou per la cooperació!" que va ser tot un èxit.

El dia va començar ben d'hora, a les nou del matí, amb una marxa nòrdica solidària que va recórrer els voltants de Montmeló, res millor per començar el dia que una bona passejada. A més, aquella hora ja podíem veure les primeres paradetes que van estar durant tot el matí a la plaça explicant els seus projectes o venent productes solidaris. Hi vam poder trobar l'A.E.RamassàOncovallès, la Protectora d'Animals de Granollers, la Fundació Esport Solidari Internacional, Òmnium Montmeló, la Penya Blaugrana de Montmeló, i fins i tot un escape room amb motiu de la setmana per la prevenció de residus. També la paradeta de l'Ajuntament, on es venien els Solis, la moneda de la jornada, globus solidaris i on et podies apuntar a la Sectorial de Cooperació, l'espai de participació per la gent de Montmeló que es vulgui implicar en la cooperació i la solidaritat.


Les AMPES de Montmeló van posar l'esmorzar amb xocolata desfeta i melindros, i a les deu ja teníem la majoria de les activitats en marxa. Un taller de pintura per part de l'Associació de Dones de Montmeló per la Igualtat, una activitat de jocs de taula fet per Ludus Historiae i la pintada d'un mural per part del CIJ Esplaia't i partidetes d'Handbol 3x3 a càrrec de l'equip de la PB de Montmeló. A més, una de les activitats que més èxit va tenir, un espai de sensibilització de l'esport adaptat on podíem provar com és jugar a bàsquet en cadira de rodes, i que molts nens i nenes de Montmeló van poder gaudir. A la mateixa hora començava també la Mini Marató Solidària, que aquest any s'ha emmarcat dins de la jornada de cooperació, i on més de 200 nens i nenes van participar en les diferents curses.


A l'escenari de la plaça, ple d'activitats, la jornada va començar amb una entrevista a la Judith Núñez, que ens va explicar com és ser una esportista en cadira de rodes i quina ha sigut la seva experiència als Jocs Olímpics de Tòquio. Tot seguit, vam parlar sobre esport i cooperació en una taula rodona on vam poder sentir representants d'ONG i fundacions que treballen amb l'esport com una eina d'inclusió. El Marc Larripa de l'A.E.Ramassà, el Bruno Bigas de la Fundació FCB, la Núria Francolí del Fons Català de Cooperació, el Carlos Arean de l'Onat Foundation i el Josep Maldonado de la Fundació Esport Solidari Internacional, tot moderat per la Laia Laffaure de Vallès Visió.


Un cop acabada la taula es va fer l'entrega de premis de la Mini Marató i es van donar dues paneres amb productes de comerç just als dos presentadors de la jornada, el Cisco de Sande i el Jos Petit, que van animar el matí amb les seves veus. A partir d'aquí la jornada va agafar ritme per posar a la gent a ballar amb la mostra de balls i el taller d'Aerodance del For Dance Center, l'exhibició del grup de dansa del ventre de Montmeló i l'espectacle d'animació infantil a càrrec de la cia. Roger Canals, que va servir com a fi de festa de la jornada a la plaça. Per últim vam poder gaudir d'un partit benèfic al camp d'esports municipal amb el sènior femení del CF Montmeló UE i l'equip femení de l'A.E.Ramassà, que està format per noies en risc d'exclusió social.


Donar-vos les gràcies a tots els que veu venir a la jornada i veu aportar el vostre granet de sorra participant de les activitats i comprant Solis, vam demostrar que com a municipi estem compromesos amb la solidaritat i la cooperació.Data de modificació: 25/11/2021 19:26:57