Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:54  |  05/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Del 20 al 28 de novembre Montmeló s'afegeix a la celebració de la 13 edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

  • Setmana Europea de Prevenció de Residus

    Setmana Europea de Prevenció de Residus

20/11/2021

Del 20 al 28 de novembre Montmeló es suma a la celebració de la 13 edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. S’han programat tallers i activitats en diferents espais.

 

Durant aquests dies, se celebra arreu d’Europa accions de sensibilització entorn a la prevenció de residus i Montmeló ha programat activitats i tallers amb l’objectiu de donar a conèixer estratègies de reducció de residus que es duen a terme al municipi, i fomentar petites accions sostenibles que permetin canviar els comportaments quotidians de la ciutadania envers els residus.

 

En l’edició d’enguany es vol focalitzar en el binomi comunitats circulars, comunitats sostenibles. Cal inspirar noves accions per canviar l’hàbit de consum i productiu de la societat, i apel·lar a la responsabilitat compartida que hi ha darrere de la prevenció de residus i el paper important que tenim totes les persones i comunitats locals per a reduir la seva generació. Des de l’Ajuntament de Montmeló s’han programat una sèrie de tallers i activitats que es realitzaran en diferents dies.

 

S’ha impulsat la col·laboració dels ciutadans amb la proposta Dona-li una segona vida als llibres. Des del dia 15 al 19 de novembre s’han instal·lat diversos punts de recollida de llibres de lectura, en bon estat i que ja no volem per a donar-los-hi una nova oportunitat. Els punts de recollida son l’INS Montmeló, l’Escola Pau Casals, l’Escola Sant Jordi, l’Ajuntament i La Torreta. Durant aquests dies els/les alumnes podran deixar aquest material al centre. Finalment, dels dies 20 al 28 de novembre els llibres recollits i seleccionats estaran exposats a La Torreta per a que pugueu triar el que més us agradi. Els dies i horaris previstos son els següents:

 

Diumenge 21 de novembre de 10 a 13 h a la Plaça de La Quintana, en convivència amb la Fira de cooperació, es realitzaran dues activitats “escape rooms” basades en la idea d’escapar d’un espai en un temps determinat, després de superar una sèrie de proves. L’activitat busca sensibilitzar sobre la contaminació dels plàstics, la degradació dels sistemes ecològics que originen, al mateix temps que afecten a tot el conjunt de la cadena tròfica, incloent la salut de les persones. Podrem descobrir què podem fer cadascun de nosaltres per a disminuir la contaminació per plàstics i avançar cap a models d'economia circular i de residu zero.

 

Repartiment de kits per fomentar la segregació les fraccions d’envasos, paper-cartró i vidre. Divendres 26 de novembre entre les 10:00h i les 14:00h a la Plaça de la Quintana un equip de treballadors de l’ajuntament oferirà informació sobre la importància de la separació dels residus en origen i resoldrà dubtes relacionades amb on cal dipositar els diferents residus que generem.

 

Les accions implementades durant La Setmana Europea de la Prevenció de Residus promouen les “3R”: reduir el consum, reutilitzar productes i materials, i finalment reciclar els residus. Aquestes són les 3 R principals (n’hi ha moltes més) que cal tenir presents a l’hora de replantejar-nos els hàbits de consum actuals. Trobareu totes aquestes informacions en un banner en el web municial montmeló.cat. Us animem a participar-hi!

 

ban-res.jpgData de modificació: 25/11/2021 19:21:03