Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:20  |  31/01/2023

Data i hora oficial

El temps

L'alumnat de català descobreix els orígens de Montmeló

  • L'alumnat de català descobreix els orígens de Montmeló

    L'alumnat de català descobreix els orígens de Montmeló

14/11/2021

L'Oficina de Català està fent un curs introductori a la llengua per a aquelles persones del poble que volen aconseguir un certificat de català i alhora conèixer la cultura que els acull.

És per això, que a més de les activitats que es fan a l'aula de gramàtica, vocabulari i comprensió, s'intenta complementar amb altres propostes més lúdiques per acostar-se al poble. En aquesta ocasió s'ha organitzat una sortida pel carrer Major per conèixer com s'originà.

Es reparteixen, abans de sortir de classe, unes fotografies del Montmeló d'uns segles enrere entre les alumnes i els alumnes de català per tal de situar-los i un cop surten al carrer descobreixen els orígens d'un poble tan petit com Montmeló, s'adonen de la importància de la seva situació estratègica entre Barcelona i els pobles del voltant com Granollers i la riquesa climàtica. També han descobert durant aquesta classe la importància de la fàbrica Cucurny pel desenvolupament del poble i que històricament Montmeló va ser un punt important per a la venda de llet i patates, bàsicament. Han sabut l'origen de la plaça Gran, l'existència del bar de dalt i el bar de baix, d'una presó... A més han conegut paraules noves com presó, golfes, llard, productes fumats...

En Pol Castejón, el tècnic del Museu, ha estat l'encarregat de guiar pel carrer Major el grup d'alumnat de català, que, a través de les imatges i dels QR repartits al llarg del carrer han descobert una part rellevant de la història del nostre municipi.

 

 Data de modificació: 15/11/2021 14:44:04