Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:24  |  17/05/2022

Data i hora oficial

El temps

Arriba a Montmeló el documental "Recuérdame, el principio de la desconexión"

  • Recuérdame

    Recuérdame

10/11/2021

Aquest dissabte 13 de novembre es projectarà a la Sala de la Concòrdia, a partir de les 19 hores, el documental "Recuérdame, el principio de la desconexión". Aquest documental de José Codina, narra la història real sobre un procés d'alzheimer i com ho viuen les persones del voltant, especialment les famílies implicades. La presentació del documental serà a càrrec del mateix autor i de diferents persones expertes en aquesta malaltia. L'acte s'amenitzarà amb música en directe.

La seva història de la Mercè Codina, mare de l'autor del documental, està reflectida en aquest treball que ha produït, amb els seus propis mitjans i el temps. Amb ell, José Codina ha volgut donar llum sobre aquesta cruel malaltia que es va emportar la seva mare, que va començar a treure-la quan els seus efectes van començar a submergir-la en la foscor de l'oblit, de la pèrdua sensorial i el distanciament que fa dir a l'autor que "un cuidador és un explorador amb una motxilla plena de dubtes, que diàriament ha de resoldre; i cada dia és una nova aventura. L'Alzheimer podrà fer que ella oblidi qui soc jo, però jo... sabré sempre qui és ella".

La pandèmia ha enfosquit encara més la realitat d'aquesta malaltia que pateixen a Espanya al voltant de vuit-centes mil persones, vuit-centes mil ments sobre les quals es baixa el teló de la consciència i la cura del qual recau, gairebé sempre, a l'esquena dels seus familiars més propers.

Per això, "Recuérdame" es constitueix en un far per als que desconeixen aquesta malaltia, i un crit dels que la pateixen en si mateixos o les seves famílies. I per això, també, el documental compta amb la participació tant d'experts científics en la malaltia, cossos de seguretat acostumats a tractar casos de malalts i personatges famosos que ho estan vivint, com Sandra Cervera, actriu que va interpretar Emilia Ulloa a "El secreto de Puente Viejo", amb el seu pare malalt d'Alzheimer; actors com Ahikar Azcona, de "la Casa de Papel", i Alain Hernández; les cantants Gisela, Ela Llamin i Nekane Ibero; esportistes com Dani Pedrosa, David Cuéllar o Juanfran García; o la ballarina Laia Barcons, entre d'altres.

Sens dubte, aquest crit de memòria, aquest "Recuérdame", servirà perquè el de Mercè no sigui un nom fora de les estadístiques i, sobretot, perquè l'Alzheimer i les seves víctimes, les persones malaltes i les seves famílies, hi siguin presents i es venci a l'oblit.Data de modificació: 17/11/2021 14:47:34