Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:12  |  29/11/2021

Data i hora oficial

El temps

Nou taller de Bibliolab a la Biblioteca

  • Bibliolab

    Bibliolab

11/11/2021

Divendres 19 de novembre a les 18 hores, la Biblioteca municipal la Grua programa un nou taller Bibliolab amb el tema Ciència i Dona.  Es tracta d'una activitat familiar per un infant de 7 a 14 anys i una persona adulta, a càrrec de Funbrain.

 

La ciència sempre ha estat associada als homes, mentre que les figures femenines han quedat invisibilitzades tot i que moltes han revolucionat la ciència tal com la coneixem a dia d'avui. 

 

Cal inscripció prèvia a a b.montmelo.lg@diba.cat o bé al telèfon de la Biblioteca, 93 572 05 83, abans del dia 15 de novembre. Les places són limitades i els infants s'han d'inscriure obligatòriament amb una persona adulta. L'edat recomanada per a la realització d'aquest taller és de 7 a 14 anys.

 

Què és Bibliolab?

  • BiblioLab és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.
  • Els projectes desenvolupats en aquest programa abasten diferents branques del coneixement, en moltes d’elles el factor tecnològic té un paper important com a eina vehicular. Així es podran desenvolupar projectes purament tecnològics però també  projectes científico-socials (nutrició, agricultura, astronomia, natura, etc.), projectes artístics (la música, les arts plàstiques o l’artesania) i projectes relacionats amb la lectura i l’escriptura, l’essència de les biblioteques.
  • BiblioLab és un dels deu projectes destacats de “Connectem”, el Pla d’actuació del mandat 2016-2019 de la Diputació de Barcelona. Amb aquest programa la Corporació pretén fomentar la creació i la creativitat de la ciutadania, habilitats de gran valor en el desenvolupament de les persones en àmbits com l’educació, la cultura i l’emprenedoria. Ho farà sota els criteris de l’equitat d’accés, la sostenibilitat econòmica, l’eficiència, la qualitat de servei i la pertinença; aprofitant i posant en valor els recursos i treball en xarxa de les biblioteques, equipaments pròxims al ciutadà i arrelats al territori.


Data de modificació: 11/11/2021 19:07:20