Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:06  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

El mes d’octubre reafirma la tendència a la baixa de l’atur registrat al Vallès Oriental

  • Servei d'Ocupació de Catalunya

    Servei d'Ocupació de Catalunya

5/11/2021

Avanç de dades d'atur de l'Observatori-Centre d'Estudis del Consell Comarcal.

Aquest mes d'octubre s'ha registrat novament un descens en les xifres d'atur, i es manté, així, la tendència a la baixa dels darrers mesos, segons dades elaborades per l'Observatori-Centre d'Estudis del Consell Comarcal.

Pel que fa al Vallès Oriental, hi ha un total de 20.834 persones registrades a les Oficines de Treball, 278 persones menys que el mes de setembre passat, fet que suposa un descens quant a variació relativa d'un 1,32%. Respecte fa un any, l'atur ha disminuït de forma significativa, en 4.901 persones, un descens del 19,04%, cosa que situa la xifra de persones aturades a nivells propers als mesos anteriors a l'esclat de la pandèmia.

A Catalunya, el mes de setembre finalitza amb 377.960 persones aturades registrades a les oficines de Treball de Catalunya. Aquesta xifra suposa una caiguda del 0,1% respecte del setembre (510 persones menys), una caiguda poc significativa, però es tracta del primer mes d'octubre en el qual l'atur registrat disminueix des de l'any 2007.

Cal recordar que en les dades d'atur no hi ha incloses les persones afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació, en no ser considerades dins la classificació d'atur registrat, tal com estableix l'Ordre ministerial d'11 de març de 1985 per la que s'estableixen criteris estadístics per a la mesura de l'atur registrat i que encara no s'ha recuperat la totalitat d'empreses que es troben en situació d'ERTO, malgrat que pràcticament el 85% de les empreses afectades han anat recuperant la normalitat.

 Data de modificació: 05/11/2021 15:29:23