Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:03  |  17/05/2022

Data i hora oficial

El temps

L'escriptor Xavier Bosch visitarà Montmeló per parlar de la seva obra més guardonada "Algú com tu", premi Ramon Llull 2015

  • Trobada amb l'escriptor Xavier Bosch

    Trobada amb l'escriptor Xavier Bosch

29/10/2021

Divendres 29, la sala de la Concòrdia de Montmeló acollirà una xerrada-tertúlia amb el reconegut escriptor i periodista Xavier Bosch.

Aquesta activitat del Club de Lectura de la Biblioteca La Grua s'emmarca dins els actes del 25è aniversari de la Biblioteca. La presència de l'escriptor més venut en l'últim Sant Jordi i més guardonat en el món literari català, serà tot un esdeveniment per a totes les persones aficionades a la lectura de qualitat. Bosch és un gran comunicador com així ha demostrat durant tota la seva trajectòria periodística i un excel·lent escriptor amb domini de diferents estils, especialment el de la novel·la negra com va demostrar amb la trilogia de llibres protagonitzats per Dani Santana.

 

Xavier Bosch, nascut a Barcelona és un periodista i escriptor amb una llarg recorregut professional. Ha treballat a la ràdio creant alguns dels programes que han marcat criteri en la radiofonia en català com Alguna pregunta més? o el Món a RAC-1. Ha fet treballs a la Televisió amb programes tant coneguts i reconeguts com Un tomb per la vida Àgora i en la premsa escrita ha col·laborat en els diaris més importants del país. Va dirigir el diari Avui i ha fet moltes col·laboracions en periodisme esportiu. Va ser un dels impulsors del diari ARA.

 

Ha obtingut diversos guardons per la seva tasca periodística i com escriptor va obtenir el premi Sant Jordi per la seva novel·la Se sabrà tot inici de la trilogia literària que protagonitza el periodista Dani Santana. Va seguir amb Homes d’honor i va tancar, almenys de moment, la trilogia amb la publicació d’Eufòria. Anteriorment havia publicat un parell de recull de contes i una novel·la juvenil.

 

La novel·la de la que parlarà al Club de Lectura de Montmeló, Algú com tu, va significar canvi de registre en l’obra de l’autor. Els anteriors  llibres havien estat vinculats a la figura de Dani Santana un periodista que es veu embolicat en diversos conflictes fruit de les seves investigacions relacionades amb diversos casos vinculats a la política en la seva vessant de la corrupció i el transitar pel límits de la legalitat. En Algú com tu ens mostrava una una història d’amor ambientada a París. Una novel·la que no s’allunya massa dels clàssics elements i codis de la novel·la romàntica però la frescor del llenguatge i la ben ordida trama, els entorns i recursos literaris, els elements artístics col·laterals la fan una novel·la molt que interessant.

 

Algú com tu hi trobem de tot, relacions familiars amb els seus neguits i amb els trencaments emocionals, la dosi necessària de sexe i de les relacions per descobrir el veritable amor, el filial el de parella, el de les amistats... El llibre és fruit del que comenten el seus protagonistes: 'Hi ha dècades en que no passa res i hi ha setmanes en que passen dècades”, en qualsevol moment pot començar una història que mai haguéssim imaginat i que constituirà més tard un record fonamental en la vida de les persones.

 

Esbrinar el perquè de tot plegat de la creació d'aquesta obra, de primera mà, amb la veu del mateix autor, serà sense cap mena de dubte, un plaer i un luxe pel públic que s'apropi aquest divendres a la Sala de la Concòrdia, a partir de les 20 hores.Data de modificació: 29/10/2021 09:53:14