Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:20  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Els ajuntaments de la B30 intercanvien experiències sobre transició energètica industrial

  • Àmbit B30

    Àmbit B30

22/10/2021

Una vintena d'ens locals han participat d'un taller d'intercanvi d'experiències entorn del vector de l'energia, organitzat per l'Associació Àmbit B30.

 

L'energia, recurs clau en la nostra economia, és una de les protagonistes actuals en les agendes polítiques i els plans estratègics de sostenibilitat a escala local, nacional i internacional. Amb aquest plantejament, fins a una vintena d'ajuntaments de l'àrea de la B30, han participat d'un taller d'intercanvi d'experiències sobre transició energètica, enfocat especialment en el sector industrial i d'activitat econòmica.

La trobada ha servit per intercanviar pràctiques i casos d'èxit, aprendre d'ells i inspirar a tots aquells municipis que volen iniciar el seu camí cap a la transició energètica. En un format de fòrum participatiu, obert i pràctic, hi ha participat personal tècnic d'ajuntaments del territori B30.

Una de les conclusions de la jornada ha estat que la transició energètica com a estratègia territorial és un encert, i cada vegada són més els municipis que aposten per millorar l'eficiència energètica del seu ecosistema a través del foment de l'ús d'energies renovables, l'impuls de l'autoconsum, o la creació de comunitats energètiques, tant en els serveis del municipi, com en el seu teixit industrial.

La trobada s'enmcarca dins del projecte de la XACB30 (Xarxa d'Acció Circular de la B30), el grup de treball en economia circular d'Àmbit B30 que treballa des del 2018 per a l'impuls de l'economia circular al territori de la B30.​

 

 

"Àmbit B30: El documental"

 

La televisió 'Vallès Visió' i La 'Xarxa de Comunicació Local' van realitzar l'any 2018 el documental setmanal de divulgació Àmbit B30, una sèrie de 13 capítols on s'inclouen reportatges i entrevistes amb protagonistes de les diferents àrees d'innovació, recerca, innovació, emprenedoria i empresa que conformen l'Associació i l'àmbit de la B30.

 

L'objectiu d'aquests reportatges és donar a conèixer la importància de l'Àmbit B30 com a pol econòmic del sud d'Europa i apropar a tots els públics, de forma didàctica, les claus del futur del coneixement i la seva aplicació pràctica mostrant que part de la quarta revolució industrial s'està gestant al territori de l'Àmbit B30.Data de modificació: 27/10/2021 14:56:59