Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:43  |  31/01/2023

Data i hora oficial

El temps

S'ha iniciat la recollida de mostres de femtes per identificar les persones i propietàries que no les recullen

  • campanya de cens genètic de gossos

    campanya de cens genètic de gossos

  • Campanya municipal cens caní

    Campanya municipal cens caní

3/11/2021

Dintre del control del cens genètic de gossos, mitjançant la creació d’una base de dades d’ADN que es va iniciar al juliol de 2019 i que el 15 de setembre de 2020 va iniciar la fase de control de la normativa s'estan realitzant inspeccions per comprovar que els gossos porten la corresponent xapa identificativa, així com realitzant la recollida de mostres de femtes per identificar als propietaris i propietàries que no les recullen.

 

El Supervisor de via pública conjuntament amb la policia local procediran a sol.licitar la xapa amb el codi QR que s’entrega en el moment de fer el cens. Si en aquell moment no es porta la xapa, penjada del collar o a la butxaca de qui passeja el gos, es donarà un termini de 15 dies per a presentar-la a la seu de la policia local.

 

Qui no la porti perquè encara no ha fet el tràmit del cens disposarà del mateix termini de 15 dies per procedir a fer-ho, i evitar així la sanció prevista a l’Ordenança. Aquestes comprovacions es faran a la vía pública i també a les zones d’esbarjo per a gossos (ZEG) del Mil.lenari, el Pedregar, el camí dels pagesos i l’Escorxador.

 

Al mateix temps en que es comprovarà el cens, també es recordarà l’obligació de portar sempre lligats els gossos i de portar una ampolla amb aigua per netejar els pixums i així no fer malbé el mobiliari urbà. 

 

Actualment, la presa de mostres d'ADN es realitza a través de la saliva i es pot demanar hora a qualsevol de les dues clíniques concertades i autoritzades per l'empresa ADN Caní. Aviat es podrà concertar cita amb una tercera:

  • Centre Veterinari del Vallès, Av. Pompeu Fabra núm 29 (Montmeló)
  • Manescalia Veterinaris, Carrer Gallecs, 62 (Mollet del Vallès)

 

En el cas de pèrdua de la xapa identificativa, per obtenir un duplicat caldrà que el propietari o propietària accedeixi a la següent adreça, i aboni la despesa de 7,26€ (IVA inclòs). Aquest tràmit es realitza al mateix web: tpv.adncanino.es/chapa

 Data de modificació: 04/11/2021 11:57:58