Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:37  |  17/05/2022

Data i hora oficial

El temps

El programa de resiliència local de la Diputació de Barcelona destina a Montmeló 128.486,95 €

  • Programa de reiliència local

    Programa de reiliència local

26/10/2021

Els objectius del programa de resiliència local són importants per contribuir al desenvolupament local sostenible i a la normalització després dels efectes de la pandèmia.

La pandèmia de la Covid-19 ha tingut una afectació global d'emergència sanitària i correlativa crisi econòmica que han requerit una resposta directa dels municipis com a institució pública més propera a la ciutadania. Si bé actualment la perspectiva sanitària s'està redreçant gràcies al procés de vacunació massiva, la crisi econòmica iniciada amb l'aturada generalitzada dels serveis i activitats no essencials és ara una realitat que cal pal·liar amb mesures públiques d'estímul de l'economia.


La Diputació de Barcelona amb la voluntat d'apoderar els municipis perquè esdevinguin espais d'una recuperació social i econòmica que potenciï el dinamisme dels pobles i ciutats i faci possible un creixement socialment, econòmicament i ambientalment sostenibles, d'acord amb els objectius de l'Agenda 2030 de Nacions Unides, ha aprovat el Programa específic de resiliència local, amb una dotació total de 50 M€, dels quals a Montmeló li corresponen 128.486,95 €.


La resiliència urbana és la capacitat de les àrees urbanes per treballar amb una visió sistèmica per tal d'afrontar, recuperar-se i millorar l'eficiència de la seva resposta davant impactes d'origen natural, humà o tecnològics. El programa de resiliència local de la Diputació de Barcelona es desplegarà concretament en sis línies d'actuació: reactivació econòmica, atenció a les persones, solvència financera, inversió sostenible, mitigació del canvi climàtic i transformació digital.


L'Ajuntament té ara per davant l'objectiu de crear o complementar projectes que incorporin aquestes línies de treball per articular i posar en valor el programa de resiliència local a Montmeló.Data de modificació: 04/11/2021 11:57:38