Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:28  |  29/11/2021

Data i hora oficial

El temps

L’atleta montmeloní, Miquel Pedrosa, rècord d'Espanya a la Mitja Marató Costa Barcelona-Maresme

  • Miquel Pedrosa, rècord d'Espanya a la Mitja Marató Costa Barcelona-Maresme

    Miquel Pedrosa, rècord d'Espanya a la Mitja Marató Costa Barcelona-Maresme

21/10/2021

A mitjans de setembre va tenir lloc la 12ª edició de la Mitja Marató Costa Barcelona-Maresme on l’atleta montmeloní, Miquel Pedrosa es va classificar en cinquè lloc a la general i primer en la categoria M-55. A més a més, va assolir el rècord d’Espanya amb una marca d’1:11:10 h que fins llavors ostentava el campió d’Europa i del món Martín Fiz, en una prova clàssica de mitges maratons a Catalunya, amb un recorregut molt planer, idoni per fer marca personal. Pedrosa també va fer 4 minuts menys que el corredor que, fins ara, ostentava el rècord a Catalunya des de feia 25 anys.

 

Aquesta cursa és una de les proves més ràpides del territori català amb un recorregut urbà que, pràcticament, en tot moment va paral·lel a la línia de costa. 21 quilòmetres molt planers que travessen les poblacions de Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, amb arribada a Calella  i que va comptar amb la participació d’un miler de corredors, molts d’ells menors de 30 anys i, també, corredors d’èlit.

 

Pedrosa va començar la seva trajectòria com atleta als 16 anys on competia en Divisió d’Honor però ho va haver de deixar, també, jove per incompatibilitat amb els estudis i la feina, doncs, treballava des de les 6 a les 18:00 hores i, posteriorment, començava els estudis de nit, de 18:15 a 22:30 hores.

 

Al febrer de l’any 2018 li detecten un càncer però després de superar els tractaments, la seva capacitat de lluita i superació li porten a participar, un any més tard, a la Mitja Marató Montornès-Montmeló on queda entre els deus primers de la classificació general. Des de llavors, ha assolit diferents rècords com el de Catalunya de 5 i 10 quilòmetres.

 

Actualment, Pedrosa s’està preparant físicament per participar en el Campionat d’Espanya, la Marató de 42 quilòmetres que tindrà lloc a Gran Canaria, al novembre. Entusiasta de l’atletisme, combina aquesta afició amb les seves dues altres passions: la famíla i la seva professió com a inspector de policia local de Rubí, des de fa 18 anys. En total, 40 anys de servei al cos de la policia municipal, on també va ser inspector en cap a la nostra població des de 1999 fins al 2001.

 

Pedrosa vol animar la població a fer activitat física. “Ara dóna goig veure gent fent esport a totes hores. És molt important que es promocioni l’esport a totes les edats, ja que hi ha estudis que constaten que fer activitat física millora la salut i pot prevenir l’aparició de malaties”.Data de modificació: 22/10/2021 09:36:27