Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:44  |  22/05/2022

Data i hora oficial

El temps

Jornades Europees del Patrimoni a Montmeló

  • Jornades Europees del Patrimoni a Montmeló

    Jornades Europees del Patrimoni a Montmeló

  • Jornades Europees del Patrimoni a Montmeló

    Jornades Europees del Patrimoni a Montmeló

  • Jornades Europees del Patrimoni a Montmeló

    Jornades Europees del Patrimoni a Montmeló

21/10/2021

Gran èxit de públic en les dues activitats de patrimoni i cultura, realitzades durant el cap de setmana del 9 i 10 d'octubre.

Els passats dies 8, 9 i 10 d'octubre es van presentar a tot Catalunya les Jornades Europees del Patrimoni. Montmeló es va acollir a aquesta celebració anual amb dues propostes. La primera al mateix municipi i la segona a l'assentament romà de Mons Observans. Ambdues activitats varen tenir una afluència de públic major de l'esperada i es va poder penjar el cartell d'entrades exhaurides.
El dia 9 d'octubre a les 11 del matí es va inaugurar la ruta L'estiueig de carmanyola. Aquesta nova activitat, que romandrà als carrers de Montmeló, permet conèixer el ric patrimoni modernista i noucentista de Montmeló. El nom d'aquesta nova ruta cultural ens recorda que des de finals del segle XIX Montmeló va ser una de les destinacions més populars per passar les llargues temporades d'estiu.


Com a tret diferenciador de la resta de rutes patrimonials convencionals, L'estiueig de carmanyola ha estat concebuda com una ruta permanent que les persones interessades puguin gaudir-la sempre que vulguin sense la necessitat de tenir un guia. Això s'ha aconseguit mitjançant la instal·lació d'unes plaques amb un codi QR on es pot consultar tota la informació d'aquell indret en PDF. En concret són un total de 12 punts a visitar, sent l'inici recomanat el Museu Municipal de Montmeló.


En totes les parades hi ha vinculat a més un mapa que situa la resta dels punts del recorregut, per tal que les persones visitants triïn el seu itinerari. Aquesta innovadora oferta permet que la cultura i el patrimoni romanguin sempre actius i a l'abast de tothom durant tot l'any.


Per inaugurar aquesta ruta es va fer una visita guiada que va concloure un tast de 'sarsaparrilla' -refresc típic d'inicis del segle XX- a la casa de La Torreta. A més es va comptar amb la presència totalment desinteressada de "Llum i color del 900", un grup de reconstrucció històrica especialitzat en el modernisme, dinamitzant l'activitat amb els seus vestits d'època.


Val a dir que la ruta ha sigut possible gràcies al treball conjunt del Museu Municipal de Montmeló amb l'Arxiu Municipal i la col·laboració i supervisió del Centre d'Estudis de Montmeló (CEM).


El dia 10 d'octubre es va oferir un taller familiar de cuina romana a Mons Observans, on les persones participants van elaborar un parell de receptes romanes originals i a més provar-les. L'activitat va estar acompanyada d'una visita guiada als diferents indrets del jaciment romà.Data de modificació: 21/10/2021 20:19:14