Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:21  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

L’Ajuntament i el Fons Català de Cooperació signen un conveni de col·laboració

  • Signatura conveni Fons Català de Cooperació

    Signatura conveni Fons Català de Cooperació

6/10/2021

Aquest dimarts 5 d’octubre l’Ajuntament de Montmeló i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) han signat un conveni de col·laboració durant els pròxims 4 anys per la gestió de la convocatòria pública de subvencions a entitats i persones que desenvolupin projectes de cooperació.

 

En una trobada entre el Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló, l’Imanol Martín, regidor de Cooperació i Solidaritat, i l’Isidre Pineda, president del Fons Català de Cooperació, es va formalitzar la signatura d’un conveni on ambdues institucions es comprometen a treballar conjuntament durant els pròxims 4 anys amb l’objectiu de col·laborar més eficaçment en l’articulació d’iniciatives conjuntes en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació internacional.

 

L’Ajuntament i el Fons Català col·laboraran en la gestió de la convocatòria de subvencions per a projectes de cooperació i sensibilització. Aquestes subvencions aniran destinades a entitats o persones que duguin a terme o s’hagin implicat en projectes de cooperació internacional. De la mateixa manera, es comprometen a treballar junts en accions de cooperació directa i en projectes o accions de sensibilització i difusió en l’àmbit de la solidaritat. Es crearà una Comissió de Seguiment formada per dos membres d’ambdues parts que es reunirà un cop l’any de forma ordinària per fer un seguiment de com evoluciona el treball conjunt. 

 

El Fons Català de Cooperació és una organització que fa més de 35 anys que està especialitzada en el desenvolupament de programes de solidaritat i cooperació internacional i és un referent a l’àmbit de Catalunya i l’Estat espanyol en la cooperació local descentralitzada. Està format per diverses organitzacions municipalistes, com ajuntaments o diputacions, les quals destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

 

Els canvis globals també provenen d’accions locals, i per això és important que des dels municipis ens impliquem en els reptes que suposen el desenvolupament sostenible i la solidaritat internacional. L’Ajuntament aposta per les polítiques de cooperació des de fa molts anys, destinant una part del pressupost anual a la cooperació internacional i sent soci del Fons Català des del 1996. La signatura del conveni és un pas més per refermar el compromís del municipi amb la solidaritat i la inclusió.Data de modificació: 07/10/2021 15:15:57