Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:18  |  25/01/2022

Data i hora oficial

El temps

Jornades Europees de Patrimoni 2021. Montmeló ofereix dues activitats: taller familiar de cuina romana i una ruta guiada per conèixer el període modernista i noucentista del municipi

  • <div id="embed-alacarta-93590"></div> <script src="https://www.alacarta.cat/js/embed.js" data-container="embed-alacarta-93590" data-src="615bde3343e5c81bf4ccd220"></script>

  • JEP 2021 Montmelo

    JEP 2021 Montmelo

  • JEP 2021 Mons Observans

    JEP 2021 Mons Observans

7/10/2021

Els propers dies 9,10 i 11 d'octubre es presenten a tot Catalunya les Jornades Europees del Patrimoni. Montmeló s'acull a aquest certamen amb dues propostes. La primera al propi municipi i la segona a  l'assentament romà del Mons Observans.

 

Ruta: L'Estiueg de Carmanyola

El dia 9 d’octubre a les 11 del matí s'inaugurarà una ruta cultural pels carrers del Montmeló, que servirà per donar a conèixer el ric patrimoni modernista i noucentista de la població.  El punt de partida d’aquest viatge al passat serà a la plaça Joan Miró i portarà a tots els participants  per dotze punts fins a finalitzar a la Torreta. A més les parades del recorregut quedaran marcades amb uns codis Qr, per tal que hom pugui realitzar la visita per seu propi compte.

 

La ruta rep el nom de «L’estiueig de Carmanyola». Aquests nom ens recorda que des de finals del segle XIX Montmeló va ser una de les destinacions més populars per anar a passar les llargues temporades d’estiu. La seva situació, propera a  Barcelona, l’existència de l’estació de ferrocarril, els seus paratges naturals i el clima, van propiciar que estiuejats de diferents classes socials triessin aquesta destinació. Aquesta proximitat permetia que molts d’ells s’establissin a la població amb les seves famílies durant el període estival i anessin a treballar cada dia a la ciutat, tornant al vespre. És per això que els habitants de Montmeló anomenaven a aquestes famílies «estiuejants de carmanyola».

 

La ruta ha sigut possible gràcies al treball conjunt del Museu Municipal de Montmeló amb l’Arxiu Municipal i la col·laboració i supervisió del Centre d’Estudis de Montmeló (CEM).

 

Taller de cuina romana

El dia 10 d’octubre a les 11h del matí hi haurà al Mons Observans un taller familiar de cuina romana on els participants podran  aprendre i elaborar un parell de receptes romanes originals i a més provar-les. L’activitat també inclourà una visita guiada al jaciment.

 

Ambdues activitats son gratuïtes però les entrades seran limitades per tal de efectuar un control de l’aforament. Cal reserva prèvia al correu museu@montmelo.cat o a instagram @museu_de_montmelo, especificant l’activitat desitjada i les dades personals. En el cas de l’activitat del Mons Observans també es podrà fer la reserva per  gestiopatrimoni@montornes.cat .

 

L’equip organitzador recorda que pels dos actes serà obligatori l’ús de la mascareta i respectar la distancia de seguretat entre els assistents. Així mateix per la situació excepcional que s'està vivint actualment, preguen que estigueu atents als mitjans informatius habituals per si hagués algun canvi.Data de modificació: 07/10/2021 14:46:19