Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:36  |  27/01/2022

Data i hora oficial

El temps

Articles d'opinió dels grups polítics - Crònica 47 - Setembre 2021

  • Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

    Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

22/9/2021

PSC

 

2021-2022, un curs decisiu

 

Amb el setembre comença el curs en molts aspectes.

 

El més clàssic i esperat és el de l’inici del curs escolar, un curs que enguany serà el segon que s’enceta en pandèmia. Amb l’esperança i el convenciment que aquest curs escolar s’acabarà resolent tan bé o millor que l’anterior les escoles del nostre poble continuen comptant amb tot el suport i els mitjans que els calen i que no sempre arriben des de la Conselleria, però que l’Ajuntament s’esmerça en fer-los arribar.

 

Políticament també el setembre marca l’inici previ d’un curs que comença al gener del següent any però que necessita tota la feina prèvia que suposen les revisions de les ordenances fiscals i la preparació i aprovació del pressupost.

 

En aquest cas el pressupost serà el que regirà les polítiques socials, de promoció econòmica, culturals, d’educació, esportives, mediambientals i d’inversions d’un any 2022 que encara continuarà marcat, esperem que menys que 2021, per la pandèmia del Covid-19.

 

Una pandèmia que, tot i les precaucions de tota mena i de les limitacions en la interacció social que ens imposarà, no podrà pas ser un fre a les grans inversions previstes.

 

Durant els propers mesos veurem començar l’execució de diversos projectes que han anat avançant durant la pandèmia i que ara, finalment, veuen la seva concreció.

Les obres de la nova residència ja estan licitades i es preveu que les obres puguin començar al Gener o Febrer del 2022. El nou tanatori ja té aprovat el projecte executiu i el concessionari preveu iniciar les obres abans d’acabar el 2021. La impermeabilització de la coberta de la Sala Polivalent ja s’està executant i vindrà seguida de la licitació i instal·lació de les grades retràctils.

 

També esperem poder tancar definitivament durant aquest curs la licitació i adjudicació de la obra d’urbanització de la 2a Fase del Soterrament i el compromís de la construcció del nou Centre de Formació Professional en matèria de Química, així com que l’INCASOL entomi la construcció dels pisos públics de lloguer compromesos.

La situació financera de l’Ajuntament i les capacitats de finançament de les què disposem, ens permeten entomar aquestes inversions amb solvència per dotar Montmeló d’uns serveis i unes infraestructures que ens han de fer millor la vida al nostre poble.

 

També marcaran el nostre futur les inversions en sostenibilitat com la instal·lació de plaques solars i la possible creació d’una empresa local d’energia i el nou sistema de recollida de residus, encara en fase d’estudi, que ens ha de fer incrementar el reciclatge de forma exponencial, d’acord amb els objectius de l’Agenda 2030

 

 

Canviem Montmeló

 

La factura d’Endesa

 

L’electricitat ha pujat sense aturador aquest estiu a Espanya, generant una enorme indignació. La factura que paguem les famílies i les petites empreses i comerços s’enlaira un 30% i l’economia se’n ressent, frenant la recuperació econòmica post-Covid que ja començava a materialitzar-se. Tot fruit de l’avarícia de les tres grans companyies elèctriques del país, Endesa, Iberdrola i Naturgy, que continuen incrementant els seus obscens beneficis (més de 7.000 milions d’euros l’any 2020) a costa d’escanyar la ciutadania, fent valer la seva posició de poder i d’oligopoli.

 

Durant dècades, especialment amb els governs del PP però també amb els del PSOE, les elèctriques han aconseguit que se’ls fessin un grapat de lleis a mida. Lleis que els regalen beneficis extraordinaris “caiguts del cel”, que els permeten evitar les inversions en modernització d’instal·lacions i esquivar les contribucions socials, o que fins i tot gravaven la utilització d’energies renovables, com el famós “impost al Sol” de Rajoy. Lleis que s’han cobrat alguns expresidents i exministres, a través de les portes giratòries, amb cadires i sous milionaris als consells d’administració de les mateixes empreses.

 

En Comú Podem i Unidas Podemos ha liderat la denuncia d’aquesta situació des de fa anys, criticant els abusos de les gran corporacions i les portes giratòries, i reclamant que es limités el seu poder i els seus beneficis injustos.

 

Ara, com a integrants del govern de coalició a Espanya, hem exigit que es posés fre a aquesta escalada insostenible i, malgrat la lamentable oposició inicial del PSOE, finalment hem aconseguit que el Consell de Ministres aprovi aquesta setmana un paquet de mesures per rebaixar el preu de la factura elèctrica a famílies i PIMES. Amb aquestes mesures, a partir del mes vinent, les elèctriques veuran disminuïts els seus beneficis, a canvi d’una rebaixa del rebut mensual per a la majoria de la ciutadania. Ho hem aconseguit, els hem parat els peus.

 

El següent pas ha de ser la creació d’una empresa energètica pública, com ja tenen la gran majoria de països europeus i com també té la ciutat de Barcelona. Una elèctrica social, sostenible i al servei de la ciutadania i no dels beneficis d’uns pocs.

 

Ser el partit petit d’un govern de coalició no és senzill, però avui novament hem demostrat que la nostra presència és fonamental per incidir a la vida de la gent treballadora. Sense nosaltres no hauria pujat el Salari Mínim, ni hi hagués hagut escut social anticrisi, ni s’haurien revaloritzat les pensions, ni s’hauria rebaixat la factura de la llum. Sí, es pot.

 

 

Fem Montmeló

 

Fem més millores a Montmeló?

 

Aprofitant la setmana de la mobilitat, hem recollit una sèrie d'incidències al poble que creiem que cal millorar. Algunes d’elles ja les hem reportat en diversos plens de l’ajuntament, com per exemple, l'arranjament del Vial de ronda i carrer Navarra o la falta de la tanca de seguretat al C/ Miquel Biada davant de l’antiga estació. Aquestes són incidències a millorar, però també creiem que cal reconsiderar la nostra proposta de conversió en zona de vianants el C/ Vic - Pompeu Fabra els caps de setmana.

 

Totes aquestes incidències abans mencionades junt amb d’altres que hem recollit, les podreu trobar a la nostra web. A més, també us convidem a vosaltres a afegir les que aneu detectant pels carrers de Montmeló per tal que els nostres regidors puguin fer-les arribar a l’ajuntament.

 

Aquesta eina de detecció l’hem obert en el marc de la setmana de la mobilitat, però tenim intenció de que sigui de llarga durada, això dependrà en gran part de la participació de tots vosaltres.

 

Escanejant aquest QR o accedint a l’enllaç tindreu accés al mapa on podreu pujar les vostres fotos i comentaris de manera anònima o bé podreu consultar les que altres veïns han detectat.

 

 

ERC

 

Seguim endavant

 

A nivell de país, començarem la tardor d’una manera un xic estranya.. d’una banda, animats per les bones dades sobre la pandèmia, l’economia, i amb esperança per trobar una solució política pactada que és molt. De l’altra, preocupats per la situació general, que tothom veu força inestable, i pel clima enrarit que vivim i que esperem que es pugui anar deixant enrere.

 

A nivell municipal, des de la Regidoria de Promoció Econòmica, fem tot el possible per contribuir a reforçar el creixement econòmic de les persones i les empreses de Montmeló, i contribuir així a la millora de tota la nostra societat.

 

Enguany, la taxa d’atur registrada a l’agost és de l’11,11% a Montmelo, per sota de la registrada a l’agost del 2020. Això ens indica una recuperació de la activitat econòmica.

 

Un cop acabada la selecció de personal, els Plans d’Ocupació d’enguany donaran feina a 16 persones, una xifra rècord. Paral·lelament, mercès a l’ampliació del personal al departament, s’ha organitzat diverses jornades, també inèdites, per a la millora de la qualificació de persones que busquen feina i de les empreses que necessiten personal. Ens esforcem també per a la promoció del nostre comerç local, essencial per no esdevenir una ciutat dormitori, i continuem atenent i resolent els conflictes que es plantegen a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor. Per tant, com es deia en una campanya fa uns anys, parlem amb els fets, no només paraules, i us demanem que vosaltres també, amb els vostres fets, sigueu corresponsables del nostre desenvolupament econòmic conjunt.

 

Com sempre, estem a la vostra disposició per tal de resoldre dubtes o plantejar reptes per al nostre municipi, ens podeu contactar a través de xarxes o directament al correu electrònic :amonserrat@montmelo.cat

 

Seguim!Data de modificació: 23/09/2021 19:20:57