Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:02  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 47' del mes de setembre de 2021

  • Crònica 47 setembre 2021

    Crònica 47 setembre 2021

22/9/2021

EDITORIAL: Desplaçar-se a peu és saludable

 

Sota el lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible ", el tema d'aquesta edició de la Setmana Europea de la Mobilitat vol destacar com la mobilitat sostenible està vinculada a la seguretat i la salut de les persones.

 

Podem ser més o menys alarmistes, però coincidirem que l'actual model de transport no podrà mantenir-se a llarg termini, no només per la manca de combustibles sòlids sinó també pels efectes sobre el medi ambient i sobre la salut.

 

Cal reflexionar des de les nostres possibilitats en si els models de transport s'hauran de canviar afectant també als nostres hàbits de mobilitat. I la solució no passa avui en dia només per un canvi al cotxe elèctric o en un futur proper al d'hidrogen, ja que els processos de generació d'electricitat o hidrogen provenen de centrals que s'alimenten de combustibles fòssils, encara que és evident la disminució de gasos d'aquest tipus de vehicles.

 

Per reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle i l'efecte d'aquests sobre la salut hem d'assolir una mobilitat sostenible que promogui l'ús del transport públic i dels mitjans de transport no motoritzats. Però també passa per un canvi en l'educació i en els nostres hàbits de mobilitat. Desplaçar-se d'un lloc a un altre s'ha convertit en una de les accions més contaminants.

 

Des de les administracions, l'escola i les famílies hem de promoure la mobilitat a peu en els desplaçaments curts. Tenim la sort en aquest cas de viure en un poble en el qual les distàncies són curtes. Augmentar els nostres desplaçaments a peu generarà més seguretat (les morts derivades de la contaminació superen a les dels accidents de trànsit), menys embussos a les entrades dels col·legis i millor salut dels nostres infants (el sedentarisme provoca obesitat i sobrepès). Però també estalviarem temps i diners. Per això l'objectiu de les nostres accions en aquesta setmana europea de la mobilitat han perseguit conscienciar la ciutadania que els desplaçar-nos a peu faran de Montmeló un municipi més saludable.

 

Mar Hernández Sánchez, Regidora de Mobilitat i Transport

 Data de modificació: 23/09/2021 19:21:08