Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:59  |  17/05/2022

Data i hora oficial

El temps

La Diada omple la Plaça Rafael Casanova amb la participació de 33 entitats de Montmeló

  • Onze de setembre a Montmeló: representants del consistori municipal durant l'ofrena floral

    Onze de setembre a Montmeló: representants del consistori municipal durant l'ofrena floral

  • Onze de setembre a Montmeló: cant dels Segadors

    Onze de setembre a Montmeló: cant dels Segadors

14/9/2021

Un any més, el dia 11 de setembre, la plaça Rafael Casanova es va omplir per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. La Penya Blaugrana de Montmeló va organitzar, per 19è any consecutiu, un acte amb èxit de públic que va comptar amb la participació de 33 entitats i col·lectius del poble.

 

La Diada va començar, en una plaça Rafael Casanova engalanada per l’ocasió, amb dues cançons a càrrec de la Cobla Súria, que ja fa 18 anys que ens acompanya en aquesta data. Tot seguit, vam poder gaudir del Ball d’Homenatge gràcies als balladors Ramon Oliver i Míriam Cabero, de la Colla de Ball de Gitanes de l’Agrupa, que al dia següent feien una retrobada de les colles petita, mitjana i gran a l’Amfiteatre de la Torreta.

 

Un cop acabat el ball, representants de la Penya Blaugrana i de tots els partits polítics amb representació a l’ajuntament van llegir poemes d’autors catalans. Entre ells, en Pere Rodríguez va llegir el poema “Corrandes d’exili” de Joan Oliver (Pere Quart), que conté els famosos versos: “En ma terra del Vallès / tres turons fan una serra, / quatre pins un bosc espès, / cinc quarteres massa terra. / Com el Vallès, no hi ha res”.

 

Acabada la lectura de versos, el protagonisme va passar a les entitats, col·lectius i partits polítics de Montmeló, que van fer la tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova, tenyint el monument i la plaça amb una gran varietat de flors i plantes.  

 

Per acabar, es va cantar l’Himne dels Segadors i vam poder gaudir d’una audició de sardanes amb la música de la Cobla Súria, que va servir com a cloenda d’un acte que cada any serveix com a punt de reunió i trobada de les diferents entitats del municipi.Data de modificació: 17/09/2021 18:40:59