Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

11:23  |  31/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Caminades, dies sense cotxe i una fira de la mobilitat elèctrica, configuren les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat a Montmeló.

 • Setmana Europea de la Mobilitat 2021

  Setmana Europea de la Mobilitat 2021

 • Caminada Let's Clean Up

  Caminada Let's Clean Up

 • Fira de la Mobilitat elèctrica

  Fira de la Mobilitat elèctrica

9/9/2021

A partir del 16 i fins al dia 23 de setembre, Montmeló celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, amb el lema: "Fes salut. Mou-te de manera sostenible"

La regidoria de Mobilitat, amb la col·laboració de les regidories de Salut, Medi Ambient, Educació, Gent Gran i la Policia Local, han preparat tot un seguit d'activitats.

S'inicien els actes amb la tornada d'una nova marxa nòrdica el dia 16, pels camins de Montmeló que tant d'èxits van tenir abans de la pandèmia. Del 17 al 19, l'avinguda de Pompeu Fabra serà totalment d'ús per als vianants i el dissabte 18 s'omplirà de parades amb una exposició i venda de vehicles elèctrics de mobilitat personal (VMP). Diumenge 19 es realitzarà una caminada i neteja de la llera del riu Congost en el seu pas per Montmeló.

A més d'aquestes activitats obertes a tota la població, l'alumnat de 5è i 6è de primària pintaran els camins escolars amb petjades i aniran al Circuit en bicicleta on realitzaran una classe d'educació viària.

 

 

Setmana Europea de la Mobilitat 2021

 

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

 

Amb el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible’ i en línia amb el tema d'aquest any, "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", la Setmana del 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19. No és una coincidència que la salut mental sigui un tema prioritari, ja que la Setmana Europea de la Mobilitat vol centrar-se en l'estreta relació que hi ha entre la salut mental i la mobilitat urbana, un tema que ha esdevingut especialment  important durant la pandèmia. Un altre punt prioritari és la salut física, que inclou l'impacte de la contaminació acústica i atmosfèrica, i els beneficis que té una mobilitat activa. En l'àmbit de la seguretat en el transport volem destacar millores recents en la seguretat, la integració de persones amb mobilitat reduïda i l'aplicació de mesures de seguretat viària a l'entorn urbà. També es vol destacar la resposta de les administracions davant la COVID-19, i centrar-nos en els aspectes positius de la pandèmia en la mobilitat urbana i la importància de restablir la confiança en el transport públic.

 

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

 • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.


Data de modificació: 09/09/2021 20:06:31