Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:39  |  31/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Arrenca una nova edició de la Formula Student Spain al Circuit

  • Formula Student

    Formula Student

5/8/2021

Amb la participació de 45 equips d’universitats procedents de 10 països diferents.

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló) - La Formula Student Spain ha iniciat avui la seva onzena edició al Circuit de Barcelona-Catalunya, amb 45 equips procedents d'universitats de 10 països diferents. Al llarg d'aquests dies, posaran a prova els vehicles realitzats durant els seus estudis.

La Formula Student Spain és una competició acadèmica entre joves estudiants universitaris de tot el món, que es basa en projectar i construir un prototip de vehicle atenent unes normes molt concretes. La culminació d'aquest projecte té lloc al Circuit, escenari que fa molts anys que acull el procés final de puntuació.

L'esdeveniment, organitzat per la Societat de Tècnics d'Automoció (STA), compta amb quatre tipus de vehicles: elèctrics o de combustió que poden ser conduïts manualment o a través de sensors que detecten els cons que formen el circuit, coneguts com a cotxes driverless.

Les proves han arrencat amb la inspecció tècnica per comprovar que els vehicles compleixin la normativa establerta, al mateix temps que es desenvolupen les proves estàtiques on els diferents equips presenten els seus projectes davant dels jutges. També es duran a terme les proves dinàmiques, que valoraran l'acceleració i la resistència dels cotxes.

La Formula Student Spain la formen més de 300 voluntaris, 70 d'ells júniors. Es tracta de joves estudiants d'enginyeria de tota Espanya, que han realitzat una formació de seguretat per a garantir l'èxit de la competició.

L'esdeveniment, que culminarà aquest cap de setmana, s'està duent a terme a porta tancada.

 

 Data de modificació: 05/08/2021 16:04:41