Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

11:20  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Durant l'agost pots seguir votant les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2021

 • Pressupostos participatius 2021 - Votació de propostes finals

  Pressupostos participatius 2021 - Votació de propostes finals

14/8/2021

Tots els montmelonins i montmelonines majors de 16 anys i empadronats al municipi, podran votar a través de la plataforma: decidim-montmelo.diba.cat o bé omplint la butlleta en els punts de votació presencial situats durant el mes d'agost a l'OAC i a la piscina municipal. És molt important que en la butlleta s’introdueixi el DNI i la data de naixement correctament, ja que el vot es validarà amb el padró municipal.

 

Més de 140 persones han passat per la parada del Mercat Municipal per votar les propostes dels pressupostos 2021. La ciutadania ha pogut seleccionar els projectes que ha cregut més adequats fins arribar a la quantitat de 100.000 €. Els cinc projectes corresponen a les propostes  que van recollir més suports de la ciutadania, i posteriorment adequats pels equips de valoració tècnica de les àrees implicades de l'Ajuntament.

 

Les propostes finalistes entre les quals es podrà votar són:

 

 1. ADEQUACIÓ DE L’ESPAI DE CAN CABANYES (159 SUPORTS)

Amb l’objectiu d’adequació de l’espai natural que ens ofereix la ubicació de Can Cabanyes, oferint un nou espai de caire socioeducatiu al municipi. Es proposa ubicar a l’espai noves estructures de fusta de Robínia, creació d’un circuit sensorial, adequació del terra amb marc perimetral en fusta i amb sauló no compactable, juntament amb la plantació de 38 arbres de diferents espècies autòctones.

 • Pressupost estimat: 65.000 €

 

 1. MÀQUINES DE RETORN D’ENVASOS AMB INCENTIUS (155 SUPORTS)

Per tal de fomentar el reciclatge i evitar l’abocament de deixalles al carrer, es proposa la instal·lació de maquines on es puguin retornar envasos de plàstic a canvi de descomptes en serveis o compres al municipi. La finalitat d’aquest proposta és incentivar a la població, a fer un bon tractament dels residus i deixalles. Amb la introducció d’aquestes màquines depositadores d’envasos la ciutadania podrà bescanviar envasos per incentius.

 • Pressupost estimat: 40.000 €

 

 1. UN POBLE NET ÉS POSSIBLE (152 SUPORTS)

Amb l’objectiu d’evitar l’abocament de deixalles al carrer i que la matèria dipositada no voli, un cop llençada,  es proposa renovar les 350 papereres existents al nostre municipi, mitjançant la instal·lació de taper per evitar que la brossa voli quan fa vent i empleni de deixalles els carrers i espais verds.

 • Pressupost estimat: 70.000 €

 

 1. PROGRAMA MUNICIPAL CONTRA L’ABANDONAMENT ESCOLAR (142 SUPORTS)

Per tal d’afavorir el progrés en l’àmbit acadèmic dels infants, disminuir el risc de fracàs escolar i reduir el nombre d’abandonaments prematurs de l’Educació Secundaria Obligatòria. Es proposa donar suport en format beca al servei de classes particulars que ofereixen les acadèmies de reforç escolar del nostre municipi. Encarats a aquells infants de 1r i 2n d’ESO que necessitin augmentar el nombre d’hores dedicades a l’estudi, per tal de seguir un bon transcurs i reduir l’abandonament prematur degut a la frustració acadèmica.

 • Pressupost estimat: 30.000 €

 

 1. PROGRAMA D’ASSESORAMENT ENERGÈTIC (70 SUPORTS)

Amb l’objectiu de reduir les emissions de CO₂ i millorar l’eficiència de les llars del poble, es proposa crear un punt d’assessorament energètic a particulars durant 6 mesos, per  donar les eines necessàries per optimitzar el consum i reduir el cost de la factura d’electricitat.

 • Pressupost estimat: 30.000 €

 

 

De les 5 propostes que van recollir més suports, n’hi ha dues que s’han hagut de readaptar per la impossibilitat de dur-les a terme tal i com s’havien proposat.

 

D’una banda, la proposta Parc Fluvial Congost/Besòs que proposava una zona d’oci a la llera del riu, s’ha descartat per impossibilitat d’intervenir la zona, ja que es desaconsella per parts dels organismes competents. En el seu lloc es proposa l’adequació i millora de l’espai de Can Cabanyes.

 

D’altra banda, el Programa de Certificació energètica es readapta amb el nom de Programa d’assessorament energètic ja que l’Ajuntament no te competències per realitzar aquest servei.

 

Pots votar a  la plataforma: 

O bé omplint la butlleta en els punts de votació presencial:

 • OAC Ajuntament
 • Piscina Municipal


Data de modificació: 17/08/2021 18:49:08