Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:49  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Alimenta el català

  • Alimenta el català

    Alimenta el català

2/8/2021

Hi ha qui quan va a fer la compra i tria unes bones patates o trumfos, a més agafa un manat de pastanagues, safanòries o carrotes, després busca una bossa per pesar mig quilo de mongeta tendra, o bajoques... Estem parlant de productes de la compra de cada dia que segons la nostra zona geogràfica on vivim tindran un nom o un altre.

 

Davant la riquesa lèxica de la qual disposem i segons en quina comarca fem la compra, el grup Bon Preu ha llençat en els últims dies una iniciativa que fusiona l'aposta fidel i permanent de Bon Preu pel producte nacional de km.0. Amb la campanya Alimenta el català, basada a recuperar les diferents varietats dialectals de tota mena de productes, des dels frescos i de temporada fins als peixos, els envasats o, fins i tot, les begudes, el grup Bonpreu i Esclat ha volgut donar un pas més per oferir bons productes en la nostra llengua, que ens sigui fàcil reconèixer-la a l'hora de fer la compra. L’objectiu és simple i concret: reforçar la sensibilitat cap a les varietats dialectals del territori, així com generar una important proximitat emocional.

 

Per dur a terme aquesta campanya tan especial, Bon Preu compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), encarregat de contribuir a l’assessorament i correcta aplicació de les corresponents varietats dialectals: un equip de tècnics professionals revisen i validen setmanalment els termes dialectals proposats, dotant l’acció del rigor lingüístic necessari durant les quatre setmanes en què tindrà lloc la campanya.

 

Educació de qualitat - ODS - Diputació de BarcelonaData de modificació: 17/08/2021 19:10:45