Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:15  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Articles d'opinió dels grups polítics - Crònica 46 - Juliol 2021

  • Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

    Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

20/7/2021

PSC

 

Al setembre, més i millor

 

En les últimes setmanes estem patint, a tot Catalunya, un augment significatiu de casos de contagi que ens fa albirar un increment de les restriccions a les activitats que començàvem a recuperar. Molts municipis, davant l’empitjorament de la situació, han hagut de cancel·lar les seves festes majors i són molts els què cancel·len activitats previstes per al mes de juliol i agost.

 

No obstant, el ritme de vacunacions és elevat, i a Montmeló estem al voltant del 60% de la població vacunada, la qual cosa, si bé no evita els contagis, sí alleuja la incidència de la malaltia.

 

Cal que no ens relaxem i que siguem vigilants i curosos en els nostres contactes i les nostres activitats, perquè en la mesura que ho siguem, superarem abans aquesta pandèmia.

 

L’execució de projectes previstos, a nivell municipal, continua el seu ritme i calendari d’execució.

 

La licitació de les obres de la nova residència s’aprovarà aquest mes de juliol i, si no hi ha cap contratemps en el calendari previst, les obres s’iniciaran a principis de novembre, amb un temps previst d’execució de 14 mesos.

 

Igualment, amb les restriccions vigents, treballem per poder reobrir el Casal de la Gent Gran quan la Generalitat permeti la seva re-obertura, tenint en compte que serà prioritari garantir els serveis de Centre de Dia de la residència Can Dotras i el servei del Dinar en Companyia. Esperem, ben aviat, poder tornar a recuperar l’activitat del Casal de la Gent Gran, tan important i necessària per a molta gent del nostre poble.

 

La tardor també ens ha de servir per avançar en el projecte del centre de Formació Professional de química que es vol posar en marxa a l’espai de Máximo Mor. Un cop signat el conveni amb els promotors del sector, ben aviat començaran les obres d’adequació dels espais adjacents.

 

També durant la tardor començarem la instal·lació de plaques fotovoltaiques al sostre del Pavelló Municipal d’Esports, que ens ha de permetre produir l’energia elèctrica necessària per ser un Ajuntament auto-suficient.

 

I també a la tardor, i com a projecte molt rellevant, iniciarem el projecte de canvi de sistema de recollida d’escombraries amb sistema mixt del que es coneix com “porta a porta” i de contenidors tancats. 

 

Previ a aquest canvi és molt possible que es modifiqui el funcionament de la recollida de mobles i voluminosos, que es faria més d’un dia a la setmana amb mitjans propis i amb el suport d’una aplicació mòbil, o d’una trucada, a elecció dels usuaris.

 

Un munt de projectes, que junt amb altres que estan en marxa, permetran donar més i millors serveis a la ciutadania de Montmeló

 

Que tingueu un molt bon estiu!

 

 

Canviem Montmeló

 

La llosa del meu poble és particular

 

La llosa que cobreix les vies ferroviàries de rodalies i de l’AVE a Montmeló té la particularitat que és propietat d’ADIF (Administrador de Infrastructuras Ferroviarias). Ho és des que el 2010 l’Ajuntament de Montmeló li va cedir els terrenys generats amb el soterrament, desfent-se del compromís d’urbanitzar-los i traspassant-li a aquesta entitat pública empresarial. També es va dissoldre poc abans la Plataforma Cívica pel Soterrament de les Vies, presidida per l’Alcalde de Montmeló, al considerar-se que les reivindicacions havien estat assolides i no calia reclamar res més.

 

Un cop finalitzat el cobriment de les vies, el 2012, vam estar 5 anys esperant i reclamant que ADIF iniciés la licitació de les obres de la 1a fase (entre els carrers Lluís Companys i Pompeu Fabra). Casualment la licitació es va desencallar el 2017, després que el nostre grup municipal anés a Madrid, es reunís amb diputats i senadores d’En Comú Podem i presentés una proposició no de llei exigint que ADIF complís els seus compromisos.

 

Les obres es van acabar amb presses per inaugurar el nou espai poc abans de les eleccions del 2019. I alguns acabats ho delataven: Bancs amb 3 potes, que es van haver de canviar; manca de fonts i papereres, que s’han anat afegint; manca total d’ombres, que aquest estiu s’ha començat a pal·liar amb alguna lona; goteres encara per resoldre; portes de l’estació espatllades... Canviem Montmeló hem estat traslladant aquestes mancances al govern municipal, així com la nostra estupefacció pel fet que l’Ajuntament hagi hagut de reformar i pagar lloguer de l’antiga estació, actual “Estació Jove”, mentre ADIF encara li ha de pagar el rescabalament per la cessió anticipada que van fer els veïns de Conge.

 

Pel que fa a la urbanització de la 2a fase (pont del carrer Pompeu Fabra-direcció Granollers) i la 3a fase del (carrer Lluís Companys-direcció Mollet) el 2018 també es va anunciar a bombo i plateret que s’estaven a punt de licitar les obres. ADIF s’ha de fer càrrec d’aquestes urbanitzacions, costejant-les amb l’aprofitament urbanístic dels 468 habitatges d’obra nova previstos entre les zones de la 3a fase de la Llosa, l’Escorxador, carrer Primer de Maig i actual aparcament sense asfaltar al costat de l’Estació.

 

A dia d’avui, tot i que l’Ajuntament ja ha modificat el POUM per tal de poder construir tot aquest parc d’habitatge, encara no tenim licitació i ens trobem amb uns espais de la llosa deixats, abandonats i perillosos. Hem denunciat en més d’una ocasió actes de vandalisme en el seu interior, gent que s’hi cola, acumulació de deixalles, presència de plagues de rates... També hem denunciat reiteradament que tot el manteniment, vigilància i neteja de la zona de la Llosa, durant les demores en les obres per part d’ADIF, vagin a càrrec de l’Ajuntament de Montmeló.

 

Després d’haver-nos ofert a l’Alcalde i al govern municipal per fer front comú per tal que es compleixin urgentment els compromisos d’urbanització contrets, tornem a reiterar públicament l’oferiment ara des d’aquest espai. Creiem que l’Ajuntament de Montmeló ha de prendre la iniciativa, si no el volen escoltar insistir i sinó iniciar les obres d’urbanització per compensació. El que no ens podem permetre és un espai tan gran i central del poble, tancat, brut i per a ús particular. Si seguim sense resposta ni reacció, Canviem Montmeló optarem, com vam fer el mandat passat, per elevar les reivindicacions a través del grup parlamentari d’En Comú Podem, al Congrés de Diputats.

 

Esperem que la situació es desencalli d’una vegada i tinguem el nucli urbà que Montmeló es mereix.

 

 

Fem Montmeló

 

Fem un poble de mobilitat sensata i segura

 

Durant el mes de setembre se celebrarà la setmana europea de la mobilitat amb un seguit d’accions i activitats en molts municipis.

A Montmeló una d’aquestes accions serà la de tallar el tram central de la carretera durant uns dies desviant els vehicles i deixar espai pel passeig i la interacció social.

 

En el programa de FEM, un fels punts que portàvem era la de que aquest tall es produís durant els caps de setmana durant tot l’any.

Humanitzar i interaccionar socialment en aquest espai convertit en peatonal el considerem clau i el tenim sempre present.

Passejar, jugar, conversar, comprar sense perill pel transit de vehicles.

 

Aquesta proposta l’hem portar varies vegades a converses i a plens i sempre se’ns diu que no es viable. Segur?, al setembre ho veurem.

La mobilitat també comporta una humanització de l’espai urbà i per tant un us adequat de qualsevol vehicle de rodes i la convivència amb les persones vianants.

 

Transit de cotxes a velocitats altes, mal aparcats, excessos de fums… bicicletes rodant per voreres, invasió de patinets per carrers peatonals, etc. Es converteix en un maldecap i un perill per la seguretat.

 

Demanem a tothom que posem de la nostra part per regularitzar aquest comportament i fer de Montmeló un poble de mobilitat sensata i segura.

 

Cuidem Montmeló i ens cuidarem Nosaltres.

 

Ens podeu fer arribar els vostres comentaris i propostes a info@femmontmelo.cat o a la web www.femmontmelo.cat

 

 

ERC

 

Encarem la segona etapa

 

Hem passat ja l’equador de la legislatura, dos anys ben diferents del que pensàvem que serien quan vam engegar; precisament la nostra entrada al govern municipal va coincidir amb l’arribada de la pandèmia i de les seves restriccions, que han provocat una situació ben complicada per a tots, i que em temo que encara arrossegarem durant molt de temps.

 

Amb la il·lusió del primer dia però també amb l’experiència prèvia en la tasca de govern al capdavant de Promoció Econòmica, primer ens vam centrar en copsar l'impacte directe que tenia aquesta crisi i, sobretot en atendre i recolzar persones, comerços i empreses del nostre municipi. Amb les eines i els recursos de que disposem, crec honradament que hem plantejat i dut a terme més accions que mai, precisament per que som conscients del difícil context que ens ha tocat.

 

S’ha millorat molt la xarxa d’atenció a les persones de la borsa de treball, s’han incrementat les places que s’ofereixen a través de plans d’ocupació, s’han incrementat i creat noves subvencions per a empreses i comerços, s’han plantejat més accions de formació totalment subvencionades per a establiments i usuaris del Servei Local d’Ocupació, s’han fet campanyes de promoció del comerç com "Emociona’t” i "Tu tries, Montmeló hi guanya", aquesta darrera amb un notable èxit de participació (49 comerços i més de 1360 vots), entre altres iniciatives.

 

S’ha volgut, en definitiva, mirar de respondre amb diverses actuacions a la situació que vivim, i seguirem fent tot el possible per recolzar la promoció econòmica de Montmeló i la seva gent. En aquest sentit, no dubteu en plantejar-nos el que us convingui o demanar-nos informació sobre formació, recerca de feina, subvencions, participeu dels grups de treball... farem tot el que puguem.

 

Ara, tot just abans de vacances i quan sembla que tenim molt de terreny guanyat, ens arriba aquesta cinquena onada, que ens torna a aportar incertesa. En aquest sentit, és responsabilitat de tots plegats tenir cura i evitar riscos per tal que la feina feta fins ara no es perdi. Tinguem seny, i contribuïm a la millora del nostre progrés com a societat. Cuideu-vos, cuidem-nos.Data de modificació: 22/07/2021 10:16:31