Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:03  |  17/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Les infraccions de vehicles a Montmeló disminueixen un 8% l’any 2020

  • Nou cotxe de la Policia Local

    Nou cotxe de la Policia Local

  • Senyal de restinció de la velocitat a 50km/h

    Senyal de restinció de la velocitat a 50km/h

24/7/2021

Les infraccions per excés de velocitat a les vies d'entrada al municipi baixen del 60% al 52% durant l'any 2020, essencialment per les restriccions de mobilitat durant els mesos en estat d'emergència

 

Els controls mòbils habilitats per la Policia Local de Montmeló durant l'any 2020 van detectar 1.338 infraccions per excés de velocitat dels 2.222 vehicles controlats. L'any 2019 en nombre va ser més elevat: 1.878 vehicles sancionats dels 3.595 vehicles controlats. Això suposa una disminució del 60,21% del 2019 al 52,23% de l'any passat.

 

Aquesta lleu disminució s'origina principalment per la disminució de trànsit rodat durant gran part de l'any a causa de les restriccions de mobilitat originades per la pandèmia. Si les xifres continuen baixant en acabar l'any 2021, es podrà deduir que la tasca educativa dels controls de velocitat ha donat fruit.

 

Siguin quines siguin les causes d'aquesta disminució, l'alt nombre d'infraccions és encara molt elevat, especialment a les carreteres perimetrals i d'accés als polígons industrials i al nucli urbà de Montmeló, que és on es van portar a terme els diferents controls. Recordem que en aquestes vies la velocitat màxima és de 50 km/h.

 

La Policia Local de Montmeló disposa d'un cinemòmetre homologat. Els controls de velocitat, ja siguin programats pel departament de Governació de l'Ajuntament, o bé coordinats amb les campanyes del Servei Català de Trànsit, es realitzen per a donar seguretat i prioritat a les persones vianants i per recordar a les persones usuàries de vehicles que les diferents vies d'entrada a Montmeló es consideren vies de circulació pacificada.

 

 

Nou vehicle de la Policia Local

La Policia Local de Montmeló compta amb un nou vehicle adaptat a la nova normativa de retolació europea CEN 1789 (European Standard Police), la qual té com a objectius homogeneïtzar la retolació dels vehicles d’emergència, fer-los més visibles i garantir la seguretat d’agents i vianants, especialment a l’hora de senyalitzar qualsevol emergència.

 

Destaca el groc fluorescent com a color predominant, combinat amb quadres de color blau, i franges vermelles a la part posterior. El capó és de color blau per millorar la identificació policial i amb la paraula Policia, la qual augmenta de mida per veure’s amb més facilitat.Data de modificació: 29/07/2021 13:37:19