Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:29  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

La montmelonina Judith Núñez als paralímpics de Tòquio

  • Judith Núñez als paralímpics de Tòquio

    Judith Núñez als paralímpics de Tòquio

21/7/2021

Després de 19 anys i d’una llarga trajectòria en el món del bàsquet, Judith Núñez podrà fer realitat el somni de competir en uns Jocs Paralímpics, en aquesta ocasió els de Tòquio.

 

Quan tenia 16 anys li va dir a la mare que s’anava a Alemanya a jugar el seu primer Campionat Europeu de bàsquet en cadira de rodes. Va tornar amb la pelvis trencada però amb una idea molt clara: superar-se a sí mateixa i continuar competint. “Va ser quan em vaig veure al terra que vaig sentir que havia  arribat el meu moment”.  Volia una cadira més bona, millorar el ritme i arribar a unes Paralimpíades. “Jo puc somiar tant alt? Puc arribar? Com li explico a la mare que vull continuar jugant i que ho assumeixi?”.

 

La veterana jugadora catalana, que actualment milita a les files del Joventut de Badalona i que compte amb una puntuació 2 dins de l’equip, ha estat seleccionada per participar en els Jocs Paralímpics que se celebraran a Tòquio del 25 d’agost al 5 de setembre.

 

Aquesta és la segona vegada que la selecció espanyola femenina de bàsquet en cadira de rodes participarà en uns Jocs Paralímpics que es desenvoluparan si més no d’una forma un tant atípica: sense passadís d’obertura ni clausura, la presència de públic ni de la família i envoltats amb unes restrictives mesures de seguretat a causa de la pandèmia de la Covid-19. Malgrat tot, Núñez afronta els Jocs amb molt d’optimisme i il·lusió. “ Ja estic aquí. He arribat. És el meu moment. Pensar que al final ho podrem fer i estar allà és el més important. Complir el somni sigui com sigui. No tothom podrà dir que ha estat en unes Paralimpiades en mig d’una pandèmia”. Núñez que arriba amb un nivell esportiu immillorable afegeix que “no només volem competir per poder demostrar que som una de les millors seleccions del món sinó que hem de ser molt conscients en fer les coses bé tenim en compte la situació sanitària que estem vivint”.

 

Un cop passades les Paralimpiades, la jugadora local, que pateix la malaltia d’osteogènesi imperfecta “malaltia dels ossos de vidres”, d’origen congènit, es planteja baixar el ritme després de 24 anys practicant bàsquet i encara no ha decidit si es tornarà a presentar al proper Campionat d’Europa. “Porto molts anys amb aquesta malaltia, fent esport i he portat molt al límit el meu cos, amb 100 fractures i 23 intervencions quirúrgiques.  Vull marxar de la competició amb un bon record i continuar estimant el bàsquet després de tots els meus anys de dedicació”.

 

L’esportista montmelonina  agraeix a la seva família “ser el que sóc, la barreja perfecte. La meva mare amb la seva malaltia mai m’ha negat ser nena, adolescent... i fer el que volia. Jo se que quan li deia que volia anar al parc ella patia però jo ho feia. I el meu pare ha estat el referent. Ell quan era petit no deixava de jugar a futbol, sortir al carrer, continuar superant-se... El meu entorn ha fet que no trobi a faltar res i mai he parat”.

 

Núñez va començar a practicar bàsquet quan tenia 11 anys a l’UNES de Sant Feliu de Llobregat. Amb 16 anys ja va disputar el seu primer Campionat d’Europa amb la selecció espanyola. Des de fa un any combina la seva tasca d’entrenadora del CB Granollers amb la de jugadora del Joventut de Badalona on es l’única dona de l’equip  i l’única dona del món amb la seva malaltia jugant a bàsquet amb cadira de rodes.Data de modificació: 21/07/2021 13:31:45