Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:10  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

La companya teatral local El Replà torna a escena amb l'espectacle Mr. Bullyng

  • Bullyng

    Bullyng

20/7/2021

L'espectacle tracta el fenomen social del maltractament escolar. Les persones assistents a l'obra podran optar per un final o altre. Aquest espectacle s'emmarca dins les activitats dirigides al públic jove de Montmeló que organitza l'Estació Jove.

Quan pensem en la violència en abstracte, sovint, allò que ens ve al cap en un primer moment és una agressió física, perquè la seva manifestació sol ser evident. La violència psicològica és més fàcil que ens passi desapercebuda, tot i que pot ser tant o més destructiva que la física, especialment quan es produeix de manera continuada en el temps. Les conseqüències poden ser greus. A més, la violència es pot exercir de formes diferents.

L'escola o l'institut no es troben al marge de la societat i malauradament la violència de vegades també s'hi obre camí. En els darrers anys ha crescut la preocupació per la violència entre iguals, sobretot en l'entorn escolar, el que anomenem assetjament escolar o bullyng.

Save the Children el descriu així: "una forma de violència entre iguals que es caracteritza per ser intencionada i recurrent, i per deixar la víctima indefensa davant d'un atacant que té més poder físic, psicològic o social". Les raons per aquest maltractament són objecte d'estudi pels analistes i encara no estan clares.

MrBullyng és un mirall social davant tot aquest fenomen. Amb estètica minimalista i amb un tractament molt directe, les joves protagonistes d'aquest espectacle van desemmascarant una sèrie de fets i de condicionants que provoquen una relació tòxica d'assetjament. Marta es veu obligada a canviar d'institut. Tot sembla funcionar bé en la relació amb els seus nous companys fins que coneix a la Laura. A partir d'aquí la Marta pateix un assetjament gradual i constant per part d'aquesta, fins a arribar a l'agressió física. En aquest punt, l'espectacle acaba i posem a disposició del públic la creació del final de la història en el col·loqui postfunció.

Recordem que aquest espectacle és gratuït, però que cal realitzar reserva prèvia d'entrada al web d'Entrapolis.com

 

 Data de modificació: 21/07/2021 14:51:05