Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:08  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Conclouen Les Nits d'estiu a la Romana 2021 al Mons Observans

  • Enric Calpena

    Enric Calpena

  • un dia al fòrum

    un dia al fòrum

12/7/2021

Mons Observans organitza  des de l'any 2013 les Nits d'estiu a la Romana amb la voluntat d'oferir, sota el marc incorporable del jaciment arqueològic activitats culturals inspirades en l'època clàssica. Enguany el públic assistent al certamen, més de cent persones, ha pogut gaudir d'un tastet d'òpera, literatura i teatre.

 

El programa de les Nits d'estiu a la Romana 2021 es va obrir el diumenge dia 4 de juliol amb l'actuació de la pianista Viviana Salisi i els cantants Miguel Gómez, Mireia Tarragó i Maite Arcinega que van oferir una selecció de fragments de l'òpera Orfeu i Eurídice del compositor Cristoph Willibald Gluck. El concert, sota el títol Orfeu i Eurídice. La música ens torna a la vida, va presentar el mite clàssic d'Orfeu com una metàfora d'un nou començament, fent al·lusió a la situació actual, sent la música qui ens podria conduir cap a la resurrecció.

 

El dijous 8 de juliol va ser el torn dels clubs de lectura de les biblioteques de Montornès del Vallès i de Montmeló presentant la Història novel·lada. En aquesta edició l'escriptor convidat va ser Enric Calpena i la seva novel·la El dia que Barcelona va morir. L'acte fou conduït per Elena Mateos, del club de lectura de la Biblioteca de la Grua. Després de diferents lectures teatralitzades de fragments de l'obra, l'autor va exposar les seves motivacions a l'hora d'escriure cada una de les paraules del llibre i va respondre les preguntes de les persones assistents.

 

Com a cloenda la companyia teatral La Genovesa narratives teatrals va representar l'obra de teatre Un dia al fòrum el dia 10 de juliol. Un seguit de gags humorístics, però ben documentats històricament, on es van presentar situacions de la vida quotidiana en una ciutat romana. Totes elles situades al voltant del fòrum, la plaça principal de la població. Els fòrums eren uns indrets destinats a usos administratius i comercials que esdevenien, alhora, llocs de trobada i entreteniment. Eren uns llocs on es podia trobar els personatges més insòlits que hom pot imaginar. Personatges que d'altra banda són essencials per entendre la societat romana, però que malauradament els historiadors no en solen parlar.

 

Tots els actes en van realitzar sense problemes i amb una bona assistència de públic. L'organització de Mons Observans agreix la confiança dipositada per part de les persones assistents. Confiança que els esperona més que mai per continuar treballant. També agreix el treball de l’equip de professionals que han fet possible que les Nits d'estiu a la Romana 2021 s'hagin convertit un any més en un dels referents culturals de la comarca.Data de modificació: 15/07/2021 19:59:24