Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:14  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

L'escriptor Enric Calpena conversarà sobre la seva obra "El dia que Barcelona va morir", a Mons Observans

  • Enric Calpena

    Enric Calpena

7/7/2021

Aquest dijous 8 de juliol es realitzarà una edició especial del Club de Lectura, amb la presència de l'escriptor Enric Calpena al jaciment romà de Mons Observans. Aquesta és la segona activitats de les tres programades, dins del cicle de Nits d'estiu a la romana.

Dijous 8 de juliol a les 19 hores, els clubs de lectura de les biblioteques de Montornès del Vallès i de Montmeló presentaran la "Història novel·lada". Enguany l'autor convidat és Enric Calpena que conversarà amb l'Elena Mateos, conductora del club de Montmeló, sobre la seva novel·la: El dia que Barcelona va morir.

Al llarg de les edicions d'aquest certamen, els participants en aquesta activitat han mantingut conversa amb diferents autores i autors sobre les seves obres: Santiago Posteguillo (2014), Jordi Soler (2015), Maria Carme Roca (2016), Coia Valls (2017), Isabel García Trócoli (2018) i Assumpció Cantalozella (2019).

 

La cloenda serà El dissabte 10 de juliol a les 19 hores amb la companyia teatral La Genovesa narratives teatrals que ens oferirà l’obre “Un dia al fòrum”. La vida d’una ciutat romana girava al voltant del fòrum. Un indret destinat a usos administratius i comercials que esdevenia, alhora, lloc de trobada i entreteniment. Un bullici constant que marcava el pols de la urbs. Entre patricis i venedors de peix salat, també s’hi trobaven artistes, poetes de carrer, fetilleres, entabanadors, filòsofs… Tots ells, personatges insòlits que configuren una galeria humana que val la pena conèixer.

 

Les Nits d'estiu a la romana va néixer l'any 2013 amb la voluntat d'oferir al públic activitats culturals inspirades en l'època clàssica que complementessin les visites i tallers que s'organitzen regularment al jaciment. La cuina romana, la fotografia nocturna, la novel·la històrica, l'astronomia i la mitologia clàssiques han estat els eixos que any rere any han inspirat el programa de les Nits d'estiu, que s'han consolidat com una de les fites destacades del calendari estival de les poblacions de Montmeló i Montornès del Vallès i de l'entorn.

 

Tecordem que totes les activitats tindran un aforament limitat i caldrà fer una reserva prèvia facilitant un nom, nombre de reserves i un telèfon de contacte, als següents correus electrònicsData de modificació: 08/07/2021 14:35:45