Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:16  |  08/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Nova edició de Les Nits d’Estiu a la Romana al Mons Observans

  • Nits d'Estiu a la Romana 2021

    Nits d'Estiu a la Romana 2021

29/6/2021

Aquest proper diumenge 4 de juliol es donarà el tret de sortida al programa de les Nits d'Estiu a la Romana a Mons Observans.

 

Aquest certamen va néixer l'any 2013 amb la voluntat d'oferir al públic activitats culturals inspirades en l'època clàssica que complementessin les visites i tallers que s'organitzen regularment al jaciment. La cuina romana, la fotografia nocturna, la novel·la històrica, l'astronomia i la  mitologia clàssiques han estat els eixos que any rere any han inspirat el programa de les Nits d'Estiu, que s'han consolidat com una de les fites destacades del calendari estival de les poblacions de Montmeló i Montornès del Vallès i de l'entorn.

 

 

Orfeu i Eurídice

 

El programa de les Nits d'Estiu a la Romana 2021 començarà el proper diumenge dia 4 de juliol a les 19 hores.  Un cop més el Mons Observans es transformarà en un odèon on la pianista Viviana Salisi  i els cantants Miguel Gómez, Mireia Tarragó i Mai ens oferiran una selecció de fragments de l’òpera Orfeu y Eurídice del compositor Cristoph Willibald Gluck.  El concert, que portarà el títol de “Orfeu i Eurídice. La música ens torna a la vida”, plantejarà una pregunta: la música ens pot venir a rescatar d’entre les ombres?.

 

 

Història novel·lada

 

Seguidament el dijous 8 de juliol a les 19 hores, els clubs de lectura de les biblioteques de Montornès del Vallès i de Montmeló presentaran la “Història novel·lada”. Al llarg de les edicions d’aquest certamen, els participants en aquesta activitat han mantingut conversa amb diferents autores i autors sobre les seves obres: Santiago Posteguillo (2014), Jordi Soler (2015), Maria Carme Roca (2016), Coia Valls (2017), Isabel García Trócoli (2018) i Assumpció Cantalozella (2019).

 

Enguany l’autor convidat és l’Enric Calpena que conversarà amb l’Elena Mateos, conductora del club de Montmeló, sobre la seva novel·la: El dia que Barcelona va morir.

 

 

Un dia al fòrum

 

La cloenda serà El dissabte 10 de juliol a les 19 hores amb la companyia teatral La Genovesa narratives teatrals que ens oferirà l’obre “Un dia al fòrum”. La vida d’una ciutat romana girava al voltant del fòrum. Un indret destinat a usos administratius i comercials que esdevenia, alhora, lloc de trobada i entreteniment. Un bullici constant que marcava el pols de la urbs. Entre patricis i venedors de peix salat, també s’hi trobaven artistes, poetes de carrer, fetilleres, entabanadors, filòsofs… Tots ells, personatges insòlits que configuren una galeria humana que val la pena conèixer.

 


 

L’equip organitzador del Mons Observans vol transmetre que s’està treballant com mai per garantir la seguretat de totes les persones assistents. Totes les activitats tindran un aforament limitat i caldrà fer una reserva prèvia facilitant un nom, nombre de reserves i un telèfon de contacte, als següents correus electrònicsData de modificació: 29/06/2021 14:58:02