Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:58  |  08/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Què cal fer si et trobes amb porcs senglars

  • Porcs senglars al Vallès Oriental

    Porcs senglars al Vallès Oriental

9/6/2021

Darrerament s'ha detectat la presència de porcs senglars a diferents municipis. Aquest fet es produeix perquè la població de senglars ha augmentat per manca de depredadors naturals i ve acompanyada de molèsties pel risc d'accidents que pot comportar la seva presència a la via pública. 
 

A continuació, facilitem unes recomanacions:

 

No els donis menjar

Si alimentes els porcs senglars, alteres les seves pautes de comportament i poden arribar a relacionar la presència de persones amb una oferta d'aliment fàcil, fet que produirà que s'apropin cada cop més a la població. Si no troben aliment fàcil al carrer, tornaran al seu hàbitat natural.

 

Llença les bosses d'escombraries dins dels contenidors

En el mateix sentit de no deixar menjar al seu abast, diposita les bosses d'escombraries dins dels contenidors, perquè els porcs es poden sentir atrets pel seu contingut i obrir-les per buscar aliment.

 

Evita moviments i sorolls bruscos

Si noten moviment i soroll a prop d'ells, els porcs senglars es poden sentir amenaçats i poden envestir amb la intenció de defensar-se.

 

No t'apropis

En cap cas t'apropis als porcs senglars, ni intentis tocar-los. Són animals salvatges i les seves reaccions són imprevisibles. Si, a més, van acompanyats de cries, el seu comportament pot ser més amenaçador per intentar protegir-les.

 

Controla el teu gos i allunya'l

Si el teu gos els borda o s'apropa als porcs senglars, poden atacar-lo. Controla el teu gos i allunya'l tan aviat com puguis.

 

Condueix amb precaució

A primera hora del matí i de nit et pots trobar porcs senglars travessant carrers. Si estàs conduint, fes-ho amb precaució, reduint la velocitat. Així evitaràs patir un accident.Data de modificació: 10/06/2021 19:51:46