Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:41  |  20/09/2021

Data i hora oficial

El temps

La Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus (DIM) també se celebren a Montmeló

  • Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus a Montmeló

    Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus a Montmeló

20/5/2021

La Nit dels Museus i el DIM són uns esdeveniments culturals organitzats de forma conjunta per diversos museus i institucions culturals. El Museu Municipal de Montmeló hi participa de forma activa des de l'any 2013. Fins i tot en temps de confinament per l'alarma sanitària de la Covid-19 va ser present de forma telemàtica.

 

Enguany la ofertes d’activitats que presenta el museu ha estat molt variada i sobretot, presencial. El dia 15 de maig a les 19.30 hores es va representar a la sala gran del Museu l'espectacle d'ombres xineses “No toquen mis manos” conduït per Valeria Guglietti. Aquesta artista argentina ha participat en nombrosos festivals de titelles, circ, arts visuals, màgia i teatre de carrer d'arreu del món així com ha tingut diversos premis i mencions. L’espectacle fa un recorregut a través de les ombres xineses pel món del cinema mut, les titelles, el còmic i la música. L’execució de Guglietti ha està plena de moments subtils i molt poètics.

 

El dia 16 de maig a les 11 hores es van obrir simultàniament el jaciment romà de Mons Observans i el Museu Municipal de Montmeló i es van poder veure tant les importantíssimes restes arqueològiques ubicades al turó de Can Tacó com les pintures murals de primer estil pompeià que hi ha al Museu, extretes d'aquest jaciment, que segons experts, podrien ser unes de les més antigues de la península Ibèrica i possiblement d'Europa.

 

Paral·lelament a la Plaça Joan Miró, el Museu va inaugurar l'exposició “Tot això és Montmeló”. Aquesta mostra permetrà al visitant conèixer amb un cop d'ull el patrimoni històric, immaterial, arqueològic i arquitectònic de Montmeló. Es tracta d’una exposició gràfica amb imatges de Montmeló històriques i actuals recopilades per l’arxiu i el museu i d’altres donades per persones particulars.Data de modificació: 20/05/2021 13:56:14