Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:52  |  30/09/2022

Data i hora oficial

El temps

Accions en diversos àmbits per al desenvolupament economic

  • Curs de neteja

    Curs de neteja

16/5/2021

Gestió d’ofertes de feina, convocatòries del Pla Local d’Ocupació i cursos formatius, son algunes de les mesures que realitza l’Ajuntament per incentivar la inserció laboral

 

Ocupació

En el que portem d’any, s’han rebut 23 ofertes de feina, corresponents a 54 llocs de treball, i per a les quals s’ha contactat amb 2473 candidats. En alguns casos, s’ha posat a disposició locals municipals per a la selecció dels candidats. Un cop gestionada l’oferta de feina, l’Ajuntament de Montmeló ofereix també subvencions per a la contractació de personal del municipi.

 

Foment de l’ocupació

Essencialment amb recursos propis, l’Ajuntament de Montmeló ha plantejat una convocatòria de Pla Local d’Ocupació de 16 places, 4 més que l’any passat. Són places d’operari de neteja d’edificis, de neteja de la via pública, de jardineria i d’obres, així com de tècnic auxiliar d’Informàtica i Comunicació.

Un cop esgotat el termini, 80 persones s’han presentat a aquesta convocatòria, i durant aquest maig s’ha de concretar la selecció, que ha de permetre la incorporació del personal a partir del juliol. Des del Servei Local d’Ocupació es va oferir atenció i suport personalitzats per a l’obtenció de la documentació requerida i el tràmit de sol·licitud.

 

Formació

Després de tres anys sense haver-lo pogut fer, s’ha començat un nou curs de monitoratge de lleure, especialment subvencionat per a les persones usuàries del Servei Local d’Ocupació, que acabarà a finals de juny i permetrà que l’alumnat pugui enllaçar amb les pràctiques corresponents durant l’estiu, de manera que en pocs mesos podran completar tota la formació i disposar del diploma oficial.

 

Paral·lelament, i després dels bons resultats del primer, el dia 17 de maig comença una segona edició del curs de neteja professional, totalment subvencionat, i se’n preveu una tercera edició per al juny. Aquesta formació, combinada amb pràctiques en empreses, facilitarà que les persones participants puguin accedir de forma òptima a les vacants de neteja que puguin sorgir, sigui per al reforç que exigeix el control de la pandèmia, o sigui per les suplències d’estiu.Data de modificació: 20/05/2021 13:24:54