Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:47  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

El Consell de Poble lliura 2.866 signatures a l’alcalde per demanar el retorn de les urgències nocturnes del CAP

  • Defensem el CAP

    Defensem el CAP

17/5/2021

Sota el títol “Salvem la nostra salut. Recuperem el servei del CAP”, el Consell de Poble va redactar un manifest i va iniciar una campanya de recollida de signatures per tal de demanar el retorn immediat dels serveis que prestava el CAP abans de la pandèmia.

 

Amb les mides restrictives de la Covid, es van eliminar les urgències nocturnes i molts serveis que s’han tornat telemàtics. Ara es considera que la situació ha canviat i que aquests serveis haurien de tornar al CAP. Un dels problemes de no tenir urgències nocturnes és que tampoc hi ha farmàcies de guàrdia durant la nit al municipi.

 

Per aquest motiu el Consell de Poble, el principal òrgan de participació al municipi va decidir emprendre una acció de recollida de signatures que va començar el 23 d’abril aprofitant la festivitat de Sant Jordi i que ha durat dues setmanes. Per a dur a terme la recollida s’han instal·lat paradetes al mercat i a la plaça de la Vila, s’ha ofert signar de manera telemàtica i amb la col·laboració de diversos comerços del municipi que s’han afegit a la campanya i han possibilitat la recollida, s’han aconseguit un total de 2.866 signatures.

 

El passat dimecres 13 de maig es va celebrar una sessió extraordinària del Plenari del Consell de Poble que va servir per a fer el lliurament d’aquestes signatures a l’alcalde, per tal de demanar l’inici de les accions necessàries a la resta d’administracions i en especial informar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i demanar fer efectives les demandes recollides al manifest. L’alcalde s’ha compromés a fer els tràmits previstos necessaris, juntament amb representants del Consell de Poble.

 

El proper Ple de maig aprovarà l’adhesió de l’Ajuntament al Manifest redactat pel Consell de Poble.   Data de modificació: 20/05/2021 13:02:12