Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:31  |  12/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Els orígens del carrer Major de Montmeló

  • Activitat "Els orígens del carrer Major de Montmeló"

    Activitat "Els orígens del carrer Major de Montmeló"

  • Activitat "Els orígens del carrer Major de Montmeló"

    Activitat "Els orígens del carrer Major de Montmeló"

19/5/2021

El grup de conversa de Montmeló es reuneixen en forma virtual tots els dilluns a la tarda per xerrar, practicar la llengua i conèixer el que envolta el nostre poble. És per això que per fer cultura des de més a prop, aquesta setmana s'ha organitzat una activitat presencial i per fer una ruta per descobrir els orígens del carrer Major. 
 

El municipi es va fundar a prop del 900 i des d’aleshores no ha parat d’expandir-se. El Pol Castejón, el tècnic de Patrimoni de Montmeló, ha explicat que les quatre masies que formaven el poble depenien de l’església, però amb el pas dels anys, cap al segle XVI, va ser la família Lladó, amb la casa Gran qui tingué la paella pel mànec i anà adquirint terrenys, els pous de glaç, l’hostal... 

 

També ens ha parlat de l’existència de l’antiga botiga del Pont, l’actual Tina Carola, del cinema Royal, del cafè de Dalt i el cafè de Baix, on assistien els senyors de dretes i d’esquerres respectivament. De mica en mica, amb l’assentament de la Curcurny i l’estació de tren, Montmeló aconseguí ser un punt atractiu per als turistes. Els barcelonins s’acostaven els caps de setmana a la font de Santa Caterina i aquestes sortides els animaren a comprar-se casa al poble i fer vida aquí. 

 

A partir de les imatges que ens ha mostrat el tècnic, hem intuït on era la ferreria, la lleteria, la distribució dels carrers fins arribar al 1928 que és quan comencen a aparèixer els barris obrers per engrandir Montmeló. 

 

Ha estat una activitat molt amena i interessant per descobrir els orígens del poble. La regidora de Cultura l'Aridana Ojeda, un cop acabat el trajecte ha proposat d'organitzar altres sortides per acostar-nos una mica més a la història de Montmeló.

 Data de modificació: 20/05/2021 12:59:53