Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:19  |  05/12/2022

Data i hora oficial

El temps

La Xarxa d’Acció Circular de l’Àmbit B30 presenta l’informe “Circular Àmbit B30” amb potencials estratègies per implementar l’economia circular en aquest territori

  • ’informe “Circular Àmbit B30

    ’informe “Circular Àmbit B30

29/4/2021

El document plasma la visió en circularitat de la regió i del seu teixit industrial. En ell s’identifiquen els sectors econòmics i les 16 estratègies amb més potencial per començar a implementar l’economia circular al territori. Ha estat fruit de la interacció amb diferents agents i entitats, liderat per l’Associació Àmbit B30 i amb la col·laboració de la Fundació Fòrum Ambiental, Inèdit i Circle Economy.

 

Àmbit B30 - L’estudi situa el territori de la B30 al costat d’altres ciutats o regions europees que han realitzat un exercici de Circle City Scan— com Bilbao, Amsterdam o Praga. El document constitueix la visió circular de la regió àmbit B30; un full de ruta visual que identifica oportunitats i punts de partida per afavorir la transició cap a una economia circular. El document presenta l’anàlisi del punt de partida al territori, una priorització dels sectors econòmics amb més potencial de circularitat, i 16 estratègies circulars per a aquests àmbits. En aquest sentit, els quatre sectors amb major potencial de circularitat al territori són l’agroalimentari, els sistemes d’envasat, el metall i la química fina.

 

El president de l’Associació, Josep Monràs, ha fet èmfasi en que “un dels nostres objectius prioritaris és apostar decididament per l’economia circular com a palanca de canvi i progrés econòmic i social davant l’escenari actual i, especialment, per a la reconstrucció post-pandèmia”. En aquest sentit ha afegit que “el treball transversal i les sinergies endegades per la Xarxa d’Acció Circular B30 poden ser claus i afavorir la reactivació econòmica en benefici del teixit industrial”.

 

L’economia circular està entre els 20 principals temes en què el govern d’Espanya invertirà fins al 2023 els 70.000 milions d’euros de fons de recuperació de la UE. L’economia circular rebrà el 5,4% dels fons, 3.788 milions d’euros només a Espanya. La recuperació verda rebrà el 39% dels fons. Circular Àmbit B30 arriba en un moment perfecte per presentar la regió com a capdavantera en la transformació estructural i potencialment atraure inversions futures per a una major innovació en la transició circular.

 Data de modificació: 06/05/2021 19:43:38