Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:29  |  08/02/2023

Data i hora oficial

El temps

El montmeloní Jordi Domènech guanya el premi Joan Profitós d’Assaig pedagògic

  • El montmeloní Jordi Domènech guanya el premi Joan Profitós d’Assaig pedagògic

    El montmeloní Jordi Domènech guanya el premi Joan Profitós d’Assaig pedagògic

2/5/2021

El montmeloní Jordi Domènech vol donar eines al professorat per despertar el pensament crític entre l'alumnat, sobretot en temes relacionats amb el món de la ciència. Per això a elaborat un assaig que ha estat premiat. Caldrà esperar uns mesos perquè aquest treball estigui present a les aules.

Aquest assaig de Jordi Domènech ha obtingut el premi de la 31a edició del Premi Joan Profitós d'assaig pedagògic. El seu treball, titulat Ciència, Llengua i Discurs. 75 accions lingüístiques per ensenyar a pensar Ciència, vol ser una eina pedagògica pel professorat de secundària, perquè l'alumnat pugui aprendre i desenvolupar l'esperit crític a través de la ciència.

En Jordi és professor de secundària des de fa onze anys i ara és docent de l'institut Marta Estrada de Granollers. La seva experiència com a docent l'ha portat a buscar propostes perquè els alumnes aprenguin a debatre i treure conclusions des de les aules. Les experiències ara estan recollides en aquest assaig. En paraules del mateix Jordi Domènech "el llibre el que pretén és proposar maneres pràctiques perquè els docents fent servir la potència del llenguatge per ajudar als nostres alumnes a pensar".

Jordi Domènech ha comptat amb la col·laboració d'un grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'assaig ajuda a millorar les tècniques d'ensenyament en l'educació dels alumnes.

Aquest és el segon premi de pedagogia que obté Jordi Domènech. L'any 2018 va guanyar el premi Marta Mata de pedagogia. Ara es troba endinsat en un nou treball enfocat al professorat que arriba nou a l'ofici de docent.

 
 Data de modificació: 06/05/2021 15:59:24