Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:46  |  29/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Trobada de l’escriptora Anna Ballbona a Montmeló, per a comentar el seu darrer llibre “No soc aquí”

  • Anna Ballbona signant llibres

    Anna Ballbona signant llibres

  • Anna Ballbona entrevistada per Vallès Visió

    Anna Ballbona entrevistada per Vallès Visió

3/5/2021

Divendres 30 d'abril, a la Sala de la Concòrdia de l'Ajuntament de Montmeló, l'escriptora i periodista Anna Ballbona va compartir amb els seus lectors i lectores les seves experiències al voltant de l'escriptura. La trobada amb l'escriptora montmelonina ha estat com sempre un plaer per als membres del club de lectura de la Biblioteca La Grua de Montmeló.

La tertúlia es va convertir en un espai de retrobada amb els personatges de la seva novel·la: No soc aquí, Premi Anagrama de novel·la en català l'any 2020. L'autora va valorar els llocs, les situacions i circumstàncies que van permetre crear la història familiar de la Mila, filla de pagesos, identificada fidelment amb els seus orígens i amb la cerca d'un espai personal. Una dona conscient de la seva capacitat d'adaptació per superar els possibles obstacles de l'entorn.

 

La novel·la, guardonada amb el 5è premi Llibres Anagrama de Novel·la 2020, endinsa al lector en la vida d'una família que fa quatre dies vivia a la perifèria rural de Barcelona, retratant un món de pagès que no respon al tòpic i un tipus de vida que ha estat arrasat pel teixit urbà. L'èxit del llibre, traspassarà fronteres ben aviat i pròximament serà traduït al grec.


Anna Ballbona posa un to particular en el llenguatge que utilitza per explicar aquesta història tan propera. El seu talent sorprèn per la seva ironia i ens deixa, és clar, a l'espera d'una nova creació.  Ballbona, que des del 2016 és autora de capçalera de la Biblioteca de Montmeló, ha participat en l’acte que s’emmarca dins de la celebració dels 25 anys de La Grua.

 

 Data de modificació: 05/05/2021 14:58:57