Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:00  |  17/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica: informació d’interès per a la ciutadania

  • Agència Tributària de Catalunya

    Agència Tributària de Catalunya

30/4/2021

Enguany s’implantarà el nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica, un tribut de fiscalitat verda la recaptació del qual es destinarà íntegrament a accions de millora de l’entorn i del transport públic, a fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i a impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.

 

Aquest tribut afectarà les persones (físiques i jurídiques) que siguin titulars d’un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta) amb domicili fiscal a Catalunya el 2020. I, també, les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats el 2020.

 

El padró provisional dels vehicles que tributen per l’impost es podrà consultar a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya a partir de l’1 de maig del 2021.

 

Per tal de facilitar la consulta del padró als ciutadans, l'Agència Tributària de Catalunya ha editat un díptic informatiu que descriu tots els passos que cal fer per consultar el padró i saber l’import a pagar, per dur a terme una modificació de dades en cas de trobar-hi alguna incorrecció, i també per domiciliar l’impost i subscriure’s a les notificacions electròniques de l’ATC, cosa que implica una bonificació del 2% en la quota de l’impost. 

 

Més informació a:Data de modificació: 06/05/2021 12:00:29