Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:27  |  08/08/2022

Data i hora oficial

El temps

L’Ajuntament s’adhereix al nou servei de teleassistència avançada ofert per la Diputació de Barcelona

  • nou servei de teleassistència avançada

    nou servei de teleassistència avançada

27/4/2021

El passat dia 13 d'abril l'Ajuntament de Montmeló va acordar l'adhesió al programa Servei Local de Teleassistència pels anys 2021-2024.

El servei, que compta actualment amb un total de 284 beneficiaris, té com a objectiu la prevenció i l'increment de la seguretat de la persona usuària i el seu entorn, així com potenciar que les persones grans o amb discapacitat puguin continuar vivint al seu domicili sense sentir-se aïllades i en les millors condicions possibles. La teleassistència ofereix a les persones una atenció permanent i a distància, assegurant una resposta ràpida en cas de necessitat o urgència, el servei es presta les 24 hores del dia els 365 dies de l'any.

A més d'actuar en casos d'urgència, també actua de forma preventiva mantenint un contacte continuat amb la persona usuària i coordinant intervencions amb els serveis socials i el serveis sanitaris.

Els destinataris del servei seran principalment aquelles persones que requereixen suport per a la seva seguretat i autonomia a la llar, persones que es trobin en risc per aïllament, soledat, risc de caigudes o pèrdues de consciència, persones que presentin dificultats de mobilitat, o malalties que generin riscos, persones que tinguin un diagnòstic o indicis de demència, senyals d'oblits, processos de rehabilitació física, cognitiva o funcional, així com limitacions temporals d'autonomia.

Les novetats més destacades que incorporarà el nou servei de teleassistència avançada, seran la incorporació de noves tecnologies com ara:

  • Detectors de fum/foc, gas i monòxid de carboni
  • Detectors de mobilitat/passivitat
  • Detectors de caigudes
  • Teleassistència mòbil

 

Els dispositius estaran adaptats per atendre persones que presentin dificultats a la parla i/o a l'oïda, així com a la mobilitat. S'establiran dues tipologies de servei, en funció de les necessitats. Un servei de teleassistència avançada d'intensitat moderada, amb un suport bàsic en quant a prestacions i tecnologia complementària. I un servei de teleassistència avançada d'intensitat alta, amb nivells superiors de prestacions i atenció, així com dispositius complementaris. Una altra novetat que incorporarà el servei, serà que les trucades que realitzi l'usuari passaran a ser gratuïtes.

L'ajuntament de Montmeló, complementa la teleassistència amb el servei de custòdia de claus que suposa un pas important en l'increment de la seguretat de les persones grans, ja que en cas que es produeixi una emergència, els serveis en podran accedir al domicili d'una forma àgil i segura. El servei s'adreça a aquelles persones que viuen soles, o que el familiar o contacte més proper es troba a 40 minuts o més de distància del domicili de la persona gran, i a altres situacions socials valorades per serveis socials que requereixin aquest servei.

El servei a Montmeló és gratuït per als beneficiaris, i és finançat en un 48% per la Diputació de Barcelona. L'Ajuntament de Montmeló es fa càrrec del 53% del cost total del servei.

Les persones interessades a accedir al servei han de demanar hora amb el departament de serveis socials de l'Ajuntament.Data de modificació: 28/04/2021 14:47:21