Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:04  |  04/10/2022

Data i hora oficial

El temps

Es compleix un any de la posada en marxa del servei àpats a domicili

  • Àpats a domicili

    Àpats a domicili

26/4/2021

El passat 1 d'abril, es va complir un any de l'inici del servei d'àpats a domicili. Aquest servei va ser impulsat per la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Montmeló, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones, augmentant el seu nivell d'autonomia personal i social, i facilitant el manteniment d'una dieta equilibrada i uns bons hàbits alimentaris al domicili.

El servei es presta de dilluns a diumenge, i va destinat a persones en seguiment per part de Serveis Socials i que per motius físics, psíquics o socials presenten dificultats per a desenvolupar activitats bàsiques de la vida diària, tals com l'elaboració dels àpats.

El servei d'àpats a domicili va tenir un important impacte en el seu inici, pel context de confinament domiciliari decretat arran de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. En aquell moment recursos com el centre de dia o el dinar en companyia estaven tancats i algunes de les persones usuàries d'aquests van poder beneficiar-se dels àpats a domicili.

Al llarg d'aquest any d'implementació s'han servit un total de 2.650 menús.

La regidoria de serveis socials, amb l'objectiu de donar cobertura a les necessitats que presenten les persones grans o dependents, té desplegats altres serveis adreçats a augmentar el benestar d'aquells que més o necessiten. Entre els serveis més destacats, es troba el servei de menjador social per a la gent gran Dinar en Companyia, el servei de teleassistència, el servei de custòdia de claus, el servei d'atenció a domicili i el programa d'arranjaments d'habitatges.

Des de la regidoria de gent gran, que treballa coordinadament amb l'àrea de serveis socials, s'impulsen també un conjunt de programes i serveis adreçats a la prevenció i a la promoció de l'envelliment actiu. Entre altres accions, ofereix: el Servei de Dinamització i Oci, el Servei d'Actuació Intergeneracional, el Servei d'Educació Sanitària i Prevenció de la Dependència, el Servei de psicoestimulació, el Programa d'Envelliment Actiu, i el Servei de Teràpia Ocupacional.

 

Per accedir als serveis, les persones interessades s'han d'adreçar a l'Ajuntament.Data de modificació: 28/04/2021 14:26:22