Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:12  |  08/02/2023

Data i hora oficial

El temps

L'Exposició Redescobrim d'antiga fàbrica Cucurny apaga els seus forns momentàniament

  • Redescobrim d'antiga fàbrica Cucurny

    Redescobrim d'antiga fàbrica Cucurny

25/4/2021

Després de cinc setmanes molt intenses, l'exposició Redescobrim l'antiga fàbrica Cucurny ha arribat a la seva fi, però no del tot. Les portes queden entre obertes, ja que encara queda molt per investigar i redescobrir d'aquesta emblemàtica fàbrica montmelonina.

Han sigut uns dies molt intensos en records i emocions que semblaven oblidades i de sentiments que han tornat ha sorgit a flor de pell. Sens dubte ha quedat demostrat les fortes arrels que té la paraula Cucurny a la població de Montmeló. L'exposició ha esdevingut molt més que uns simples objectes exposats en l'interior d'unes vitrines. Gairebé tots els assistents i assistentes tenien alguna història que, sense recances, ràpidament era compartida amb la resta de la sala.

Recentment ha aparegut un corrent museològic que concep els museus com a una font creadora de benestar, que pot arribar a tindre resultats terapèutics. Al Museu Municipal de Montmeló se suma a aquesta manera de veure la cultura i el món dels museus. És per això que juntament amb el Casal de la gent gran de Montmeló s'han preparat tres activitats de reminiscència, vinculades als records i vivències dels participants tenint com a fil conductor la Cucurny.

Des de l'Ajuntament de Montmeló i el Museu Municipal volem agrair al Centre D'estudis de Montmeló, al Concello de Burela, a Montse Massó, M. Cinta Aixendri Altadill i fills Cantarell Aixendri, Ramon Tarrida, M. Rosa Escosa, Josep Feijó, Isabel Vera, M. Àngels Munné i Associació de Veïns Can Cucurny per tota la informació, fotografies i objectes que ens han deixat de forma desinteressada, sense els quals aquesta exposició hagués estat impossible. Així mateix també agrair a les més de dues-centes persones que han visitat l'exposició la seva confiança.Data de modificació: 28/04/2021 13:30:44