Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:32  |  04/10/2022

Data i hora oficial

El temps

La Biblioteca Municipal La Grua celebra el 25è aniversari

  • La Biblioteca Municipal La Grua celebra el 25è aniversari

    La Biblioteca Municipal La Grua celebra el 25è aniversari

  • La Biblioteca també sortirà al carrer el dia de Sant Jordi

    La Biblioteca també sortirà al carrer el dia de Sant Jordi

20/4/2021

El 31 de març de 1995 es va inaugurar la Biblioteca Municipal La Grua com a resultat del trasllat de la Biblioteca Popular de Montmeló, inaugurada el 22 de juliol de 1975 i situada al carrer de Federico García Lorca, núm. 45 baixos. L’actual biblioteca forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.


Biblioteca Municipal La Grua - L’any passat, tot just a l’inici de la pandèmia la Biblioteca Municipal La Grua va fer 25 anys, i també, aquest mateix any es van complir 45 anys de servei bibliotecari a Montmeló.


Al llarg d’aquests 25 anys, hem vist molts canvis i sobretot, com augmentaven els diferents serveis bibliotecaris. Com es passava d’una biblioteca gestionada manualment a fer-ho informàticament (1997), com s’incorporaven les pel·lícules i la música a la col·lecció de la biblioteca. Es van crear el servei de préstec interbibliotecari, el servei d’internet, el servei Wi-Fi, el servei d’Internet i ofimàtica, l’aula d’estudi, la biblioteca virtual i el servei de préstec electrònic.


Ens han acompanyat autores i autors, narradores i narradors amb les seves històries (hora del conte), especialistes en diferents temàtiques (xerrades – conferències), usuàries i usuaris, participants als clubs de lectura i a les activitats, voluntàries i voluntaris, i les escoles, l’institut i entitats del municipi.


Hem experimentat i creat amb tallers de diferents temàtiques i hem donat suport als escriptors i escriptores locals, amb la presentació al públic de les seves obres i donant difusió i coneixement d’elles.


Hem estat presents en diferents edicions del Parc de Nadal, a la piscina amb el servei de Bibliopiscina i col·laborat en diferents actes a Mons Observans. Hem commemorat el Dia Mundial de la Poesia amb l’Oficina de Català i celebrat altres commemoracions i diades relacionades amb el món literari i les biblioteques. Per Sant Jordi hem sortit al carrer per celebrar la diada i hem participat en la Festa Major.


Els actes commemoratius previstos l’any passat, els programarem al llarg d’aquest any seguint les recomanacions sanitàries. Avui donem el tret de sortida a la celebració dels 25 anys amb el desig de continuar treballant per millorar i fer créixer el servei bibliotecari a Montmeló.

 Data de modificació: 22/04/2021 21:05:17