Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:24  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

La Biblioteca tanca el mes d’abril conversant amb Anna Ballbona

  • Anna Ballbona

    Anna Ballbona

24/4/2021

Una de les activitats més destacades de la biblioteca és el Club de lectura: una trobada per compartir el plaer de la lectura i el de la conversa al voltant d’un llibre.

 

La Biblioteca Municipal La Grua de Montmeló compta amb un club de lectura d’adults que funciona des de l’any 2000. Es tracta de sessions al voltant de la lectura d’un llibre, moderades per una persona o dinamitzadora. Les trobades es fan un cop al mes i la biblioteca facilita a les persones participants el llibre proposat. En algunes ocasions a les sessions es compta amb la presència de l’autor o l’autora del llibre, com és el cas de la propera trobada, que serà divendres 30 d’abril, a les 19 hores. Es tracta d'una xerrada-tertúlia amb Anna Ballbona, autora de capçalera de la Biblioteca La Grua.

 

Anna Ballbona és escriptora i periodista. Amb No soc aquí, la seva segona novel·la, ha guanyat el Premi Llibres Anagrama 2020. Es va estrenar en la narrativa amb Joyce  i les gallines (finalista del Premi Llibres Anagrama 2016). Les dues novel·les ja han aparegut traduïdes també al castellà. A més, és autora de dos poemaris, Conill de gàbia (LaBreu, 2012) i La mare que et renyava era un robot (Premi Amadeu Oller per a poetes joves inèdits 2008), i té obra recollida en diverses antologies. Escriu a l’Ara, El Temps i Serra d’Or, entre d’altres mitjans de comunicació, i és col·laboradora del programa de literatura de Catalunya Ràdio Ciutat Maragda. Ha estat seleccionada en les residències de creació Faber Andorra i Ledig House dels Estats Units.

 

La protagonista de la novel·la, filla de pagesos, experimenta "l'estranyesa" cap a l'herència familiar i alhora l'acceptació dels seus orígens. "Els personatges que desfilen es defineixen per com parlen, per les particularitats de com s'expressen", va manifestar l'autora després de l'anunci del premi.Data de modificació: 28/04/2021 09:44:40